Tweede overwinning op een rij voor Sporting Heerlen

 

 Heerlen – Na een voetbalvrije zondag gehad te hebben vorige week werd het weer eens tijd voor een wedstrijd. Op het eigen sportpark Grasbroek was VV Eijsden de tegenstander. De thuisploeg hoopte, na een eerdere overwinning bij GSV’28, eens een goede reeks neer te kunnen zetten.

 

Verdiende voorsprong voor Sporting Heerlen bij rust. Iets na 14:30 was het dan zo ver. De wedstrijd werd in gang gezet door scheidsrechter Regterschot. Het eerste gedeelte van de wedstrijd werd er door beide ploegen erg slordig gevoetbald en werd er veel simpel balverlies geleden. Dit leidde dan ook tot een kans voor de gasten na balverlies op het Sporting Heerlen middenveld. Jesper Sporken wist echter de bal nog met de dikke teen aan te tikken waardoor het schot van Joep Houben niet voor gevaar zorgde. Een kwartier daarna kwam Renzo Raemaekers opeens vrij aan de linkerkant. Hij legde de bal terug op Liam Vente die de bal bekeken in de rechterhoek schoof en zo zorgde hij voor de 1-0. Het slotakkoord van de eerste helft kwam ook van diezelfde Liam Vente. Hij knalde een vrije trap vol overtuiging van 20 meter achter doelman Erik Mingels. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen richting de thee konden in de kleedkamer met een 2-0 voorsprong voor Sporting Heerlen als tussenstand.

Onnodig spannende tweede helft .Sporting Heerlen kwam relatief zwak uit de kleedkamer en vergat in de tweede helft te voetballen. Wel werd de thuisploeg na een uur gespeeld te hebben 2 keer in korte tijd gevaarlijk. Eerst via een geplaatste bal van Renzo Raemaekers in de verre hoek, daarna via een volley van Marwan Bahaali, maar beide ballen gingen er niet in. Vanaf dat moment wilde Sporting Heerlen de overwinning over de streep trekken en zat echt voetballen er niet meer in. Er werd heel slordig omgegaan met het balverlies en alle duels op het middenveld werden verloren. De aansluitingstreffer van VV Eijsden zat er aan te komen en deze viel dan ook 20 minuten voor tijd. Nadat Sporting Heerlen de bal vlak voor het doel niet goed weg kreeg kon de bal van dichtbij worden binnengetikt door de ploeg uit Eijsden. Er volgden hierna nog veel lange ballen en voorzetten, maar deze vielen gelukkig voor de thuisploeg allemaal net niet goed. Sporting Heerlen kwam er in de absolute slotfase nog een keer doorheen en dit resulteerde in een strafschop nadat Marwan Bahaali werd neergehaald. Liam Vente eiste de bal op voor zijn hattrick. In eerste instantie werd de penalty nog knap gekeerd door doelman Erik Mingels maar in de rebound was het wel raak en was Liam Vente de man van de wedstrijd met 3 goals.

Druk aankomend programma voor Sporting Heerlen. Aanstaande donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor Sporting Heerlen als de ploeg op bezoek gaat bij RKSV Heer. Daarop volgt op zondag 20 maart de uitwedstrijd naar Scharn. De ploeg speelt dus de komende week 2 keer in Maastricht op jacht naar 6 punten.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie