Op bezoek bij SSS’18 in Overloon heeft Schaesberg vr1 een sterk optreden laten zien. Dit sterke optreden leverde een mooie 1-3 overwinning op. Op een hard en ongelijk hoofdveld in Overloon liet de zwarte brigade bij vlagen goed voetbal zien.

Schaesberg opende snel en goed. Al in de vierde minuut liet Aniek een boogballetje los richting de verste hoek. Onder druk van twee inkomende speelster van Schaesberg werd de bal door een verdedigster in haar eigen doel gewerkt, 0-1.

SSS’18 heeft zeker ook een lekker voetballende ploeg die ook de tegenstander liet voetballen.  Maar tot echte grote kansen kwam men niet.

Het eerste beste afstand schot werd door Maus prima gepakt.  Zij verving uitstekend  de geblesseerde Yaelle.

In de 19e minuut kwam toch de gelijkmaker. Schaesberg was ietwat slordig in het wegwerken.   Een prima actie over hun linkerkant werd gevolgd met een harde lage voorzet die bij de tweede paal werd binnen gelopen. 1-1.

Het spel golfde op en neer maar Schaesberg was toch de ietwat sterkere ploeg. Het spel was prima verzorgt maar men kreeg de spitsen maar niet goed instelling gebracht.  Vlak voor rust lukte dit wel en een goed lopende aanval werd door Melanie afgrond maar de keepster kreeg nog net een hand achter de bal waardoor de bal overging.

Na rust hetzelfde spelbeeld alleen oogde Schaesberg frisser. Bij de tegenstander moesten diverse speelsters gewisseld worden met kramp waardoor ze niet verder konden.

Het was Maus die eerst een geweldige redding had op een counter van SSS’18 waarna ze met een verre uittrap Melanie aan het werk zette. Deze kreeg vrije doortocht omdat de uittrap door iedereen bij de tegenstander achterin gemist werd. En dit kansje liet Melanie zich niet ontnemen. 1-2.

SSS’18 speelde in de eerst helft al veel en snel diep op hun snelle spits maar na de achterstand schakelde ze nog meer naar de lange bal. Met drie snelle mensen voorin leverde dat regelmatig gevaar op. Mede omdat Schaesberg achterin onnodig risicovol speelde.  Maar uiteindelijk hield de verdediging stand en was Maus nog enkele keren het slot op de deur.

Met nog zo’n 15 minuten op de klok was de moegestreden Melanie nog een keer succesvol.  Een prima opgezette aanval bracht haar vrij achter de achterhoede en opnieuw liet ze het netje bollen. 1-3. Ondanks  enkele goede pogingen van de thuisclub veranderde er niets meer aan de stand.

En daarmee kwam een sterk optreden van  Schaesberg ten einde.  De ploeg had weer eens laten zien hoe goed ze kunnen voetballen en wat team zijn betekent.

Door Andries Bemelmans/VV Schaesberg VR1 en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno