SCHUNCK heeft een tjokvol programma tijdens de jaarlijkse Kindermuziekweek, die plaatsvindt van vrijdag 1 april tot en met zondag 10 april. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar komen deze week in aanraking met muziek door deel te nemen aan gratis workshops, open lessen bij te wonen en optredens te bezoeken.  Op zondag 10 april sluit SCHUNCK de Kindermuziekweek af met een heus KinderMuziekFestival in het Glaspaleis in Heerlen.

 

Vierde Kindermuziekweek barst uit zijn voegen met live én online aanbod. Nederland staat vanaf 1 tot en met 10 april tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De Kindermuziekweek is dit jaar voor het eerst een combinatie van live activiteiten én online aanbod. “Online bleek een mooie toevoeging en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Kindermuziekweek. Hierdoor kunnen we nóg meer kinderen in Nederland bereiken”, aldus Feyo Sickinghe, voorzitter Kindermuziekweek. Vijftien partners en meer dan tachtig deelnemers staan te trappelen om kinderen een week barstensvol live muziek te laten beleven.

Ook SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert tijdens deze week de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen. Maar niet alleen tijdens deze week. Als dé dans- en muziekschool van Heerlen staat SCHUNCK Muziek en Dans voor kwalitatieve talentontwikkeling door ervaren docenten en diverse op maat gemaakte trajecten. Denk hierbij aan een nieuw traject voor HaFa-verenigingen en een uitgebreid educatief aanbod op basisscholen.

Programma SCHUNCK tijdens kindermuziekweek. SCHUNCK start de Kindermuziekweek met twee workshops ‘Muziek luisteren voor kinderen’ en een optreden in het Glaspaleis verzorgd door de musicalcursisten van SCHUNCK Muziek en Dans. Zij geven een voorproefje van de musical ‘Frozen’, die ze in juni opvoeren in Cultuurhuis Heerlen. Gedurende de week zijn er meerdere open lessen, waarbij kinderen binnen kunnen lopen om gratis deel te nemen aan de cursus.

SCHUNCK sluit de Kindermuziekweek af met het KinderMuziekFestival op 10 april 2022. Vanaf 11:00 uur tot 15:30 uur wordt het Glaspaleis omgetoverd tot een muzikale speeltuin voor kinderen. We gaan Kloemele* met muziek, zingen, dansen en muziekinstrumenten uitproberen.

Op schunck.nl/kindermuziekweek vind je het hele programma.

 

Geef een reactie