Hoofdmenu

Trappen Wilhelminaberg beperkt bereikbaar op zaterdag 2 april

De trappen op de Wilhelminaberg zijn op zaterdag 2 april beperkt bereikbaar door slotmanifestatie van het project ‘ikgroenhet’ en dansvoorstelling ‘Ballet Mécanique 2.0’ van Schrit_tmacher Festival.

Ikgroenhet – alleen genodigden. Op zaterdag 2 april hebben wij voor alle oud-deelnemers aan het project ‘ikgroenhet’ een eindmanifestatie georganiseerd. Deze vindt plaats aan de voet van de Wilhelminaberg en duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden.

Ballet Mécanique 2.0 – gratis voor iedereen! De middag wordt om 14.30 uur afgesloten met een bijzondere dansvoorstelling van Schrit_tmacher Festival. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk!

‘Ballet Mécanique 2.0’ gaat over de mens in een wereld die continu verandert door technologische vooruitgang. Onder aan de steenberg van de voormalige Staatsmijn Wilhelmina verwijst de performance, waarin de koeltoren een prominente plek inneemt, zowel naar het verleden als naar de toekomst van onze regio. De voorstelling vindt plaats in het kader van het IBA Expojaar door o.a. dansers van Scapino Ballet Rotterdam. Concept en eindregie zijn in handen van Karin Post. Met de voorstelling wordt het IBA-project ikgroenhet in Landgraaf afgesloten.

Bereikbaarheid trappen. In verband met de (voorbereidingen voor de) dansvoorstelling zijn de trappen van de Wilhelminaberg op 2 april tijdens de voorstelling (van 14.30 – 15.00 uur) volledig afgesloten en van 08.00 – 14.30 en 15.00 -18.00 uur gedeeltelijk afgesloten (van aanlanding beneden tot niveau kruisende serviceweg). Het daarboven gelegen trapdeel blijft dan bereikbaar via de serviceweg.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno