Hoofdmenu

RODA JC MET 2-1 TE STERK VOOR JONG FC UTRECHT

Roda JC Kerkrade heeft in winterse omstandigheden gewonnen van Jong FC Utrecht. Davy van den Berg en Robert Klaasen scoorden voor de ploeg van Jurgen Streppel.
Terwijl de sneeuw het veld langzaam wit kleurde werd er voorafgaand aan de wedstrijd één minuut geapplaudiseerd ter nagedachtenis aan de overleden Frits Schrouff.
Na een halfuur spelen voorkwam Daryl Werker dat Mees Rijks de bezoekers op voorsrpong kon schieten. De verdediger blokte een schot van binnen het strafschopgebied. In de 37e minuut van de wedstrijd was de thuisclub weer eens gevaarlijk. De bal werd teruggelegd door Stefano Marzo op Emmers. De Belg schoot de bal richting korte hoek, maar doelman Nijhuis kon de bal naast het doel tikken.

Op slag van rust kwam de ploeg van Jurgen Streppel, uit het niets, dan toch op voorsrpong. Een fraaie aanval via Pflücke, Absalem en Vente komt uit bij Davy van den Berg. Uitgerekend de huurling van FC Utrecht scoorde met een fraaie schuiver de 1-0.

Na rust begon Jong FC Utrecht sterk aan de tweede helft. Mede dankzij een sterk blok van Absalem op de doellijn, kwamen de Domstedelingen niet op gelijke hoogte. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Derensili Sanches schoot de bal door de benen van De Boer in het doel.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen was de eerste doelpoging van Roda JC na lange tijd meteen raak. Met wat fortuin schoot invaller Robert Klaasen de bal langs doelman Nijhuis en bracht zijn ploeg op 2-1. Met iets minder dan tien minuutjes nog te spelen kwamen de Limburgers goed weg. Een voorzet van Gabriël Gulhaci was net te scherp voor Mees Rijks. Niet veel later was de thuisclub gevaarlijk via een afsstandsschot van Pflücke.
In de resterende tijd bleven zowel grote kansen als doelpunten uit waardoor Roda JC met 2-1 wint van Jong FC Utrecht.

Communicatie Roda JC en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno