Hoofdmenu

VERENIGINGSCAFÉS IN ZUID-LIMBURG

Gratis bijeenkomsten voor kunst- en erfgoedverenigingen

Het Huis voor de Kunsten Limburg trekt in de maand april weer door de provincie met een reeks bijeenkomsten voor erfgoed- en amateurkunstverenigingen. Ben jij benieuwd welke ondersteuning het Huis voor de Kunsten Limburg jou kan bieden? Of wil je andere amateurkunst- en erfgoedverenigingen uit jouw regio ontmoeten? Meld je dan aan voor  Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting. Wil je praktische tips en handvatten als het gaat om ledenwerving? Of het gebruik van social media? Schrijf je dan in voor Verenigingscafé – workshops.

 

Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting

Wil jouw amateurkunst- of erfgoedvereniging kennismaken met ons en meer te weten komen over de ondersteuning die wij bieden? Kom dan naar één van de kennismakings- en ontmoetingscafés. Op deze avond vertellen wij wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen op het gebied van ledenwerving, bestuurskracht, financiering en digitalisering. Tijdens Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting lichten we een werkvorm toe waarmee je meer grip krijgt op de toekomst van jouw vereniging en aan de slag gaat met thema’s als bestuurskracht, ledenwerving en samenwerking. Bij dit café draait het om ontmoeten en uitwisselen van ervaringen. Een ideaal moment dus om bij te praten en andere amateurkunst- en erfgoedverenigingen uit de regio te ontmoeten.

Dinsdag 19 april 2022, 19.00 – 21.30 uur

Theater Karroessel | Jupiterstraat 35 | 6161 XD Geleen

Verenigingscafé – workshops.Tijdens de Verenigingscafés in het najaar van 2021 bleek dat deelnemende amateurkunst- en erfgoedverenigingen behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van ledenwerving en het gebruik van social media. Daarom organiseren we workshops over deze thema’s. Bij de workshop ledenwerving lichten we de nieuwe methodiek ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ toe die inspeelt op de behoefte van potentiële nieuwe (bestuurs)leden en vrijwilligers. Daarnaast ga je meteen voor jouw vereniging aan de slag met het toepassen van deze methode, waarmee je meer grip op de toekomst van jouw vereniging creëert. Tijdens de workshop social media vertellen we hoe je de combinatie van beeld, tekst en storytelling inzet om jouw vereniging online zichtbaarder en sterker te maken. We duiken in de do’s en don’ts bij het gebruik van Facebook en Instagram.

Donderdag 21 april 2022, 19.00 – 21.30 uur

Cultuurhuis Heerlen | Sittarderweg 145 | 6412 CD Heerlen

Deelname is gratis en aanmelden voor de bijeenkomsten in Zuid-Limburg kan t/m 14 april maart 2022 via het online aanmeldformulier: https://forms.gle/ZEDzJJmTzhk2Farc7. De bijeenkomsten in Zuid-Limburg zijn de laatste in de reeks van Verenigingscafés dit voorjaar. Ben je verhinderd op de data van de Verenigingscafés in jouw regio? Neem dan gerust deel aan een café in een andere regio (Zuid-Limburg is de laatste in de reeks, de andere vinden dus eerder plaats). Alle info is terug te vinden op: www.hklimburg.nl/verenigingscafe.

Foto Huis voor de Kunsten Zuid Limburg

 

 

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »