Brunssumse ondernemers zoeken ondernemende buren

 

Op dinsdag 12 april onthulde burgemeester Wilma van der Rijt samen met Stichting Streetwise en een van de ondernemers de eerste sticker van de campagne “word jij mijn nieuwe buur?” In de campagne trekken gemeente en ondernemers samen op om andere ondernemers te enthousiasmeren om in Brunssum hun zaak te starten.

Op lege winkelpanden zijn stickers geplakt met de vraag: “Kom jij hier ondernemen?” en de verwijzing naar het ondersteunende pakket dat de gemeente biedt aan geïnteresseerde potentiële ondernemers. De ondernemers van het Brunssumse centrum ondersteunen de campagne door te vertellen waarom zij graag in Brunssum werken en door collega-ondernemers uit te nodigen om buren te worden. Meer over de campagne is te lezen op www.onsbrunssum.nl/burengezocht.

Hulp bij ondernemen. De gemeente heeft Stichting Streetwise ingezet om ondernemers gratis te ondersteunen bij een aantal zaken die door een startende, maar soms ook door bestaande ondernemers, als een drempel worden ervaren. Streetwise kan onder andere helpen bij het opstellen van een businessplan, bij subsidieaanvragen, vergunningen en huurvoorwaarden. Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen met Stichting Streetwise via www.wijzijnstreetwise.nl.

Campagne deel van aanpak centrum. “Word jij mijn nieuwe buur?” maakt deel uit van de Brunssumse aanpak van het centrum. In Brunssum wordt gewerkt aan een centrum dat duurzaam is, voor jong en oud aantrekkelijk is en waar alle nationaliteiten zich thuis voelen. Daarbij wordt ingezet op meer wonen, meer diensten, (nog) meer ontmoeten en natuurlijk een goede aanvulling van het bestaande aanbod van winkels.

Op www.onsbrunssum.nl/onsnieuwecentrum is meer te lezen over de totale aanpak.

Foto Gemeente Brunssum

Geef een reactie