Hoofdmenu

Vino Therapy: baden in wijn – de ultieme wellness beleving Bijzonder, duurzaam én gezond.

 Je letterlijk onderdompelen in wijn; dat klinkt te mooi om waar te zijn. Op de top van de Valkenburgse Cauberg is het vanaf 20 april mogelijk doordat twee Limburgse ondernemers de handen ineen slaan. Thermae 2000 en Wijndomein St. Martinus bieden gezamenlijk een unieke en duurzame beleving door de wijnpulp die overblijft na het persen, te gebruiken om in te baden.

Vino therapy: dat is naast heel bijzonder ook nog eens gezond. Thermae 2000 biedt vanaf dit voorjaar een nieuwe wellness-ervaring. Het zogeheten wijnbad wordt gevuld met pulp van de Monarch druif, die door Wijngaard St. Martinus gebruikt wordt om o.a. de ‘Olivier’ van te maken.  De werking van de Monarch druif Wijnbaden, oftewel ‘Vino therapy’, vind je nergens in de omgeving dus Thermae 2000 biedt de liefhebber een unicum. Of de keuze voor de Monarch druif bewust is? “Ja, zeker” vertelt expert en eigenaar van Wijndomein St. Martinus Stan Beurskens: “De Monarch druif zorgt voor een prachtige kleurintensieve wijn, dit laatste heeft te maken met het schilcontact en juist dat maakt het baden in de pulp zo uniek. Er verschuilt zich namelijk een bijzonder stofje in de schil van de blauwe druif, resveratrol genaamd. Resveratrol is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van UV straling. Daarnaast is het huidverstevigend en rimpel-verminderend.” Een mooie toevoeging aan het exclusieve assortiment behandelingen dat Thermae 2000 biedt.

Limburgse ondernemers. Bastiaan Klomp, algemeen directeur van Thermae 2000, over deze nieuwe behandeling: “We streven altijd naar innovatie in het bieden van rust, juist nú, dus we zijn heel blij met deze samenwerking. Met het aanbod van deze ervaring voor onze de gasten, zetten we een nieuwe stap in duurzaamheid en de volgende stap in het toevoegen van luxe in ons resort”. Stan haakt in: “We gebruiken de witte wijnpulp voor grappa’s en de rode pulp wordt verwerkt tot compost in de wijngaard, maar we zijn blij dat we dit mooie doel mogen toevoegen zodat we ook nog kunnen zorgen voor ontspanning.”

Wijnbaden Direct naast het in 2019 geopende Infinitum (waarvan de naam ook voor het oneindige uitzicht
staat), zijn de wijnbaden gebouwd. Terwijl je samen ontspant in het bad, kijk je uit over het Heuvelland. De behandeling wordt voorafgegaan met een scrub en tijdens het badderen, krijg je natuurlijk een glaasje Olivier geserveerd.

Over Thermae 2000
Ruim 32 jaar geleden werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten.
Vandaag de dag is het wellnesscentrum met eigen hotel en Paramedisch centrum, dagelijks geopend
van 09.00 – 23.00 uur. Gasten komen er om tijdens hun verblijf echt tot rust te komen en dat is waar
de organisatie op inspeelt met o.a. het nieuwe Infinitum met zeven verschillende ruimtes gericht op
oneindige rust. Meer info & reserveren: www.thermae.nl

Foto’s Thermae 2000