FC Landgraaf toont karakter en wint voor het eerst na vijf opeenvolgende verliespartijen

FC Landgraaf heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VV Wijnandia in een overwinning omgezet. Op een zonovergoten paasmaandag maakte Raul Erkens en Stephan Schiffer de beslissende doelpunten al waren er meerdere mogelijkheden om de score hoger uit te laten vallen.

De eerste helft startte met een serieuze kans voor VV Wijnandia. Een aanval over links werd uitstekend voorgegeven bij de tweede paal. De volley was ook uitstekend maar ging gelukkig voor de thuisploeg voorlangs. Na 10 minuten kreeg FC Landgraaf de controle en volgden enkele dreigende aanvallen. Zo was Rick Schmitz met enkele goede acties dreigend en kreeg Sven van Haaren de eerste serieuze 1 op 1 kans, ware het niet dat de bal onder hem bleef hangen op de moeilijke grasmat en hij dus niet volledig kon uithalen. Er werden echter veel duels gewonnen door de thuisploeg en na 20minuten spelen volgde het eerst doelpunt. Een tweede bal werd door Mart Senden richting de 16 terug gekopt waar Raul Erkens stond die niet twijfelde en met een prachtige volley de keeper verschalkte in de korte hoek. Enkele minuten later was het onze captain Stephan Schiffer die FC Landgraaf op 2-0 zette. Een scherp aangesneden voorzet bij tweede paal ingekopt. Vermeld mag worden dat elke andere speler deze bal waarschijnlijk met zijn voeten gemaakt had aangezien deze ongeveer 20cm van de grond hing maar een echte verdediger geeft natuurlijk de voorkeur aan koppen. Ruststand 2-0.

Na rust begon FC Landgraaf gelijk weer scherp en kreeg enkele mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Eerst stormde Sven weer 1 op 1 op de keeper af maar zoals hij zelf aangaf “ik had zoveel tijd dat ik niet meer wist wat ik moest doen”. Zijn poging werd dan ook gepareerd. Ook de ingevallen Jasper Braad werd enkele keren gevaarlijk via de linkerkant maar zag zijn pogingen voorlangs gaan. Een kwartier na rust kreeg ook Rick Schmitz uit de counter een 1 op 1 kans na een goede individuele actie maar de doelman kreeg net een hand achter zijn stiftje waardoor de verdediger de bal nog ruim voor de lijn weg kon halen. Daarna begon FC Landgraaf de controle te verliezen. Er was een te groot gat tussen de aanval en de verdediging waardoor Landgraaf meer onder druk kwam te staan. Dit resulteerde eigenlijk uit het niks in 2-1. Door het midden kon de aanvoerder van Wijnandia makkelijk opstomen en na een paar keer een één-twee en een bal in de kluts werd de aanval bekroond met een doelpunt. Daarna bleef Wijnandia aandringen maar dankzij de uitstekende spelende Bryan Büttgen en Rick “beton” de Hoog werd de overwinning op karakter binnengesleept.

Na enkele lastige weken geeft dit FC Landgraaf weer vertrouwen. Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen de huidige ploeg van onze nieuwe trainer Dave Zafarin: VV Hellas.

Tekst: Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen