Geen drie punten met Pasen voor Sporting Heerlen

Rothem – Op paasmaandag 18 april stond in Rothem de wedstrijd tussen RVU en Sporting Heerlen op het programma. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd waarbij drie punten meer dan welkom waren. Voor RVU om nog enigszins aan te haken bij de top en voor Sporting Heerlen om uit te lopen op andere degradatie concurrenten.

Geflatteerde voorsprong voor RVU bij de rust. Sporting Heerlen begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten al een opgelegde kans via Demsey Dowson. Hij verzilverde deze kans echter niet en zo bleef het dus 0-0. Dit duurde niet lang, want slechts drie minuten later was het Mike Willems die met een weergaloze vrije trap in de rechterbovenhoek van 25 meter zijn ploeg RVU op voorsprong zette. Twintig minuten later werd de voorsprong, relatief tegen de verhouding in, verdubbeld. Een simpel rolletje vanaf links belandde via de kluts voor de voeten van Guy Went. Hij schoof de bal rustig in de verre hoek, 2-0. Ondanks dat de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk werd in de zestien meter, stonden zij wel op een comfortabele voorsprong. Deze voorsprong werd nog comfortabeler nadat scheidsrechter Ploegstra vijf minuten voor de rust een penalty gaf. Deze werd in de rechterhoek benut door Youri Poper.

Scheidsrechter Ploegstra staat onnodig in de spotlights in tweede helft. Het duurde in de tweede helft slechts zeven minuten voordat het netje weer bolde achter Sporting Heerlen-doelman Rik van Winkelhof. Een teruggetrokken voorzet vanaf links werd door Patrick van Holten knap in de korte hoek binnen gewerkt, 4-0. Na een uur gespeeld te hebben besloot scheidsrechter Ploegstra zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nadat hij eerder al Sporting Heerlen-trainer Jorrit Dacier van het veld had gestuurd constateerde hij nu buitenspel terwijl de grensrechter van RVU niet vlagde. In de tegenaanval werd het ook gelijk 5-0 via Youri Poper die een lange bal uit de lucht plukte en hem achter de doelman veegde. Sporting Heerlen deed vijf minuten voor tijd wel nog wat terug. Liam Vente kwam op rand zestien meter vrij en schoof de bal beheerst in de verre hoek, 5-1. Voor scheidsrechter Ploegstra was de koek echter nog niet op. Nadat Sporting Heerlen-keeper Rik van Winkelhof commentaar gaf op zijn besloot hij een indirecte vrije trap te geven op de vijf meter lijn. Deze werd gemakkelijk binnen gewerkt door de ingevallen spits Michele Meerburg, maar ook net zo makkelijk weer afgekeurd omdat de bal niet voldoende gerold had, zo oordeelde de leidsman. Je verzint het niet.

Belangrijke weken voor Sporting Heerlen. De ploeg uit Heerlen is inmiddels afgezakt naar de 12de plaats en die betekent nacompetitie. De ploeg zal er dus de komende alles aan moeten doen om deze te ontlopen, te beginnen met een thuiswedstrijd volgende week tegen nummer 11 RKSV Heer.