De uitwedstrijd tegen SC Jekerdal werd op de Bocholtzerheide gespeeld. De thuiswedstrijd tegen de Maastrichtse club was immers in februari in het Jekerkwartier gespeeld i.v.m. het gesloten sportpark in Bocholtz.

Beide partijen trokken fel van leer, er werd snel gespeeld met ook de nodige fouten van dien. Er kwamen nauwelijks echte kansen. Op het kwartier kwamen de gasten uit het niets aan een voorsprong. De bal werd slecht weggewerkt in de WDZ defensie. De geboden kans lieten de gasten zich niet ontgaan, 0-1 of eigenlijk 1-0.

De thuisploeg ging nog meer gehaast spelen en door het willen de forceren ging navenant veel mis. Vlak voor de theepauze kwam er nog een grote kans, maar deze werd niet verzilverd.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, WDZ bleef de aanval zoeken, maar de echte rust in het spel ontbrak. Ook in het tweede part kwamen enkele grote kansen, maar de hatelijke nul bleef op het scorebord. In de 90e minuut kwam toch nog de dik verdiende gelijkmaker. Na een corner vanaf de rechter kant raakte een Maastrichtse verdediger de bal met de hand. De scheids bestrafte dit met een penalty en deze werd door Jop Bleijlevens keihard in de rechter benedenhoek geschoten. Een fikse tegenvaller voor de gasten vanzelfsprekend, maar uiteindelijk kunnen beide teams wel tevreden zijn met het gelijkspel.

Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken.