Hoofdmenu

FC Gulpen en UOW in evenwicht

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Op Paasmaandag staat het affiche FC Gulpen – UOW op het programma. De wedstrijd begint van beide kanten een beetje slordig. FC Gulpen probeert vanuit de opbouw op de helft van UOW te komen en gevaarlijk te worden. UOW probeert met druk op de laatste linie fouten af te dwingen. Toch is Gulpen de eerste die een doelpunt weet te maken! Een goede aanval die eindigt bij Inze Straat, die met een nep-schot de keeper naar de grond laat, waarnaar hij hem makkelijk binnentikt, 1-0! Na de 1-0 is het voor Gulpen lastig om in hun natuurlijke ritme te komen. Ook door harde duels die niks met voetbal te maken hebben, werd het Gulpen lastig gemaakt om de aanvallen om te zetten in kansen.

In de rust is er genoeg te bespreken. Maar toch begint Gulpen met een voorsprong aan de 2e helft.

Gulpen begint voetballend beter aan de 2e helft. Toch blijven de fysieke duels en daarbij horende overtredingen aan de orde. Met kansen van de thuisploeg (Tonny Alfonso, Inze Straat, Julian Stasen) lijkt het op sommige momenten de voorsprong te verdubbelen, toch gebeurt dit helaas niet. UOW begint ook wat meer gebruik te maken van de ruimte. Dit resulteert niet direct in kansen, omdat de verdediging onder leiding van Niek Lacroix en Juul Tulkens vaker goed de aanval eruit haalden. Toch weet UOW een aanval om te zetten in een doelpunt.

De spits van UOW houdt goed de bal vast, waarmee hij verdedigers naar zich toe trekt. Dit geeft andere spelers van UOW ruimte om in te bewegen, met een prachtige hakbal zet de spits van UOW de goed doorgelopen middenvelder alleen voor de keeper van Gulpen, die nog aan het schot zit, maar helaas niet kan tegenhouden, 1-1. FC Gulpen probeert nog in de laatste minuten van de wedstrijd om iets te forceren, maar helaas kan het zichzelf niet belonen.

De wedstrijd eindigt in 1-1 en Gulpen voelt de teleurstelling, toch is er een reden voor lichte vreugde. Kerkrade-west  verliest thuis met 0-1 van Voerendaal.

FC Gulpen staat 8 wedstrijden nog te spelen 5 punten voor op concurrenten Voerendaal, Kerkrade-west en RKHBS.

Volgende week speelt FC Gulpen op zondag om 14.30 de derby tegen Mechelen. 

 « (Vorig nieuwsbericht)