MAASTRICHT RUNNING FESTIVAL 2022 EN SNELLE TIJDEN SMAKEN NAAR MEER  

 

Het Maastricht Running Festival 2022 kende veel verbroken records, waaronder een nieuw record op de halve marathon. Het nieuwe record van 1:08:16 staat op naam van de Belg Amaury Paquet. Wedstrijddirecteur Rob Frambach maakt bekend dat de snelle wedstrijd volgend jaar op 14 mei georganiseerd wordt in de binnenstad van Maastricht.

 

Op een zonovergoten en warme Paasmaandag kwamen ruim 1300 van de 1500 ingeschreven atleten zich van hun beste kant laten zien tijdens de vierde editie van het Maastricht Running Festival – tot en met vorig jaar bekend als de Groene Loper Run.

Succesvolle editie smaakt naar meer. Wedstrijddirecteur Rob Frambach spreekt van een succesvolle editie en is erg tevreden met het geboekte resultaat. “We hebben vandaag laten zien hoe het is om een ‘ouderwets’ evenement te organiseren. Geen maatregelen, blije gezichten en veel verbroken persoonlijke records. Een evenement als het Maastricht Running Festival smaakt naar meer. Daarom willen we volgend jaar de wedstrijd in de binnenstad van Maastricht organiseren, op 14 mei 2023.”

Frambach wil hiermee concurreren met de grote hardloopwedstrijden in het gehele land. Hij en zijn organisatie Extra Leisure zijn ervan overtuigd dat het Maastricht Running Festival kan uitgroeien tot een begrip binnen de hardloopwereld dankzij de unieke, snelle parcoursen waarop ieder jaar opnieuw persoonlijke records verbroken worden.

Snelle parcoursen. Dat het Maastricht Running Festival snelle parcoursen heeft waarop persoonlijke records verbroken worden, staat al enige tijd bekend. Zo ook bij de Belg Amaury Paquet die zich zaterdag in de namiddag nog kwam inschrijven met de ambitie een snelle tijd neer te zetten. Hij verbrak het vorige record op de halve marathon van Ricardo Floris met bijna één minuut. Tommy Kinders en Roger Smeets kwamen als respectievelijk tweede en derde over de meet tijdens de vierde editie van het evenement

Inschrijvingen 2023

De inschrijvingen voor het Maastricht Running Festival 2023 openen binnenkort. De exacte datum waarop de inschrijvingen worden geopend wordt binnenkort door de organisatie bekend gemaakt.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie