FC Landgraaf doet zich zelf tekort met verlies bij VV Hellas

FC Landgraaf heeft de winst van vorige week tegen Wijnandia geen vervolg kunnen geven. De uitwedstrijd bij VV Hellas ging verloren met 3-1. Met die uitslag deed Landgraaf zich tekort want gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel minstens terecht geweest.

De eerste tien minuten nam FC Landgraaf het initiatief en probeerde het gevaarlijk te worden via de zijkanten. Het eerste wapenfeit was echter van Raúl Erkens die een uitstekend genomen vrije trap gepareerd zag worden. Een poging van Raúl die volgde uit de hoekschop vloog vervolgens over. Daarna nam Hellas iets meer het initiatief over en probeerde het gevaarlijk te worden met diepe ballen achter de laatste linie. Na 20minuten spelen resulteerde dit in het eerste doelpunt; een tamelijk langzame schuiver in de lange hoek bleek niet houdbaar voor Tim Mohnen. 1-0. Het spel werd opener en zowel Hellas als Landgraaf drongen aan maar werden buiten een paar kleine kansjes niet echt gevaarlijk.

De tweede helft kreeg FC Landgraaf iets meer de controle en Hellas zakte terug in plaats van druk te zetten. In een open aantrekkelijke wedstrijd kreeg FC Landgraaf al snel een aantal kansen maar ontbrak het scherpte in de eindfase om net dat doelpunt te maken. Tot 20 minuten voor tijd toen Boy Raaijmakers een bal door het centrum goed controleerde en uitstekend kon verlengen waarmee Jasper Braad 1op1 op de keeper kwam en kon afronden; 1-1. FC Landgraaf drong verder aan en kreeg met Raúl die de bal net niet genoeg kon drukken nog een serieuze mogelijkheid op de voorsprong. Ook Boy was daarna dichtbij maar zijn inzet strandde op de paal. Tien minuten later kwam Hellas op voorsprong. Met een sterke individuele actie werden Raúl en Sven van Haaren het bos in gestuurd waarna een scherpe voorzet bij de tweede paal volgde die precies tussen de ingevallen doelman Jaimy Engelman en Marc Meijboom inviel en spits Niek Horsmans met de punt van de schoen de bal binnen kon tikken.

FC Landgraaf ging daarna verder met het offensieve spel en had in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alle recht op een penalty toen Sven van Haaren, die de bal vrij voor het inschieten had, onderuit werd gehaald. Helaas kreeg FC Landgraaf niet waar het recht op had en volgde aan het eind uit een counter de 3-1 in het voordeel van Hellas.

Al met al draaide de wedstrijd qua resultaat uit op een teleurstelling maar kan men wel tevreden terugkijken op het spel en de inzet. Daarmee kan er komende zondag worden gestreden thuis tegen VV Weltania.

Tekst: Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen