Op zondag 1 mei staat het volgende duel op het programma: SV Zwart-Wit ’19 – FC Gulpen. Voor beiden een wedstrijd van groot belang. Voor Gulpen om een voorsprong te behouden op de concurrentie bovenin en Zwart-Wit kan de punten gebruiken om de degradatie strijd te vermijden.

Het begin is van beide kanten een beetje rommelig en het lijkt een beetje op een ‘pingpong-wedstrijd’. Ook blijven voor beide ploegen kansen uit. Geleid door Dominique Vanweersch blijft Gulpen toch goed de bal rondspelen om kansen te creëren, af en toe valt de bal ook goed en staat vaak Inze Straat aan het eind van de aanval. De aanvaller die altijd alles geeft en de ploeg de laatste tijd voorin vaak op sleeptouw neemt, weet de kansen vandaag helaas niet om te zetten in doelpunten. Tonny Alfonso komt vandaag heel erg dichtbij, met een vrije trap vliegt de bal net aan de verkeerde kant van de doelpalen aan de kruising voorbij.

In de rust wordt gezegd dat de mannen van Gulpen geduldig moet zijn en dat kansen vanzelf gaan komen.

In het tweede bedrijf weet Gulpen wat het moet doen, doelrijke kansen creëren. Toch is dit makkelijker gezegd, dan gedaan. Met aanvallen over de zijkant van Julian Stassen en diepgang van Joep Bours, Martijn Bemelmans en Youri In de Braekt komt Gulpen toch al vaker op het helft van de tegenstander en duwt het Zwart-Wit vaker met de rug tegen de muur. Zwart-Wit probeert bij momenten ook tot aanvallen te komen, ze stuitte steeds op de verdediging van Gulpen. Timo Zenden en Juul Tulkens, het centrale duo van vandaag. Dat samen goed de afwezigheid en schorsing van Niek Lacroix opvult. Tonny Alfonso krijgt wederom een kans vanuit een vrije trap, ditmaal komt hij wel dichterbij een doelpunt, maar helaas raakt hij dit keer de lat. De stand blijft dus bij 0-0. De tijd tikt weg en de wedstrijd stevent af op een gelijkspel tot de scheidsrechter een handsbal constateert in het doelgebied van de thuisploeg. Met nog een paar minuten te spelen krijgt de ploeg van Jeremy van Wissen de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tonny Alfonso is de man die het gaat doen. Vanaf 11 meter laat hij de keeper kansloos, 0-1 voor FC Gulpen! En verdiend! Met nog een paar minuten te spelen komt Gulpen ook niet meer in de problemen.

Zo wint Gulpen deze wedstrijd na een beladen slotfase! Gulpen behoudt de voorsprong van 5 punten op concurrentie RKHBS, Voerendaal en Kerkrade-west (dat ook allemaal hun wedstrijden gewonnen ziet worden).

Volgende week speelt FC Gulpen de thuiswedstrijd tegen Geuldal.