Brunssum breidt opvang vluchtelingen Oekraïne uit met 2e locatie

De gemeente Brunssum brengt momenteel een tweede locatie in gereedheid voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit is het Barbarahoes aan de Zonnestraat. De eerste locatie was een leegstaand gebouw aan de Heufstraat waar Oekraïense gezinnen al sinds eind maart zijn gehuisvest.

De opvang in het Barbarahoes betreft gezinnen die voornamelijk bestaan uit vrouwen en kinderen. De gemeente verwacht deze mensen vanaf 1 juni 2022 in het Barbarahoes onder te kunnen brengen.

In het Barbarahoes kunnen ongeveer 40 mensen worden opgevangen. In het gebouw aan de Heufstraat zitten op dit moment 42 vluchtelingen. Inclusief particuliere opvang komt het aantal Oekraïense vluchtelingen in Brunssum na 1 juni uit op ongeveer 110.

Het Barbarahoes staat momenteel leeg. In het verleden was het gebouw onder meer in gebruik als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het pand biedt 13 kamers voor bewoning.

De gemeente heeft met de eigenaar van het gebouw, de MeanderGroep, afspraken gemaakt over het gebruik van het gebouw tot de MeanderGroep een nieuwe eigenaar heeft gevonden. De verwachting is dat vluchtelingen hier zeker voor de duur van een aantal maanden terecht kunnen.

Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie