Sluiting drugspand Bocholtz  

1

A full frame of marijuana foliage, background wallpaper

Op dinsdag 3 mei 2022 heeft waarnemend Burgemeester D.W.J. Schneider een drugspand aan de Persoonstraat in Bocholtz gesloten. Het betreft een woning waarin door de politie, een in werking zijnde hennepkwekerij was aangetroffen. De woning is gesloten voor de duur van 3 maanden.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet in samenhang met het zogenoemde Damoclesbeleid. Met de maatregel wordt beoogd het gebruik van de betreffende woning als drugspand te beëindigen en het uit het criminele drugscircuit te halen. Het pand is gesloten en er is een bekendmaking en een aanhangbord op aangebracht die informatie over de sluiting geven en waarop is vermeld waar meldingen over drugscriminaliteit gedaan kunnen worden.

Met deze maatregel wordt bijgedragen aan het verminderen van drugscriminaliteit en aan de veiligheid en de leefbaarheid in de samenleving.

 

Geef een reactie