Toon Hermans Huis Parkstad op de fiets naar de Noordkaap.

‘Waarom opzien tegen 5000 km afzien?’: voor Toon Hermans Huis Parkstad op de fiets naar de Noordkaap.

‘Waarom opzien tegen 5000 km afzien?’ is het motto van Armand Winthagen – directeur van Toon Hermans Huis Parkstad – bij het maken van een solo fietstocht van 5000 kilometer van Heerlen naar de Noordkaap. Naast het uit laten komen van deze jongensdroom en het behalen van een persoonlijke (sport)prestatie, heeft Armand nog een doel voor ogen: 25.000 euro ophalen voor het voortbestaan van Toon Hermans Huis Parkstad.

Fietsfanaat
Op de vraag waarom hij zijn fiets-expeditie koppelt aan een actie voor Toon Hermans Huis Parkstad antwoordt hij: “Ik hou van fietsen, van het gevoel van rust en vrijheid dat het me geeft. Elke dag fiets ik naar mijn werk. En samen met de ritten in mijn vrije tijd zit ik gemiddeld zo’n 8 uur per week op de fiets zit. In datzelfde tijdsbestek waarin ik mij vooruittrap, komt het leven van zo’n 104 andere mensen, ergens in Nederland stil te staan. Ieder uur krijgen namelijk 13 mensen de diagnose kanker. Kun je je de dat voorstellen?”

Kanker zet je wereld op zijn kop. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand om wie je geeft ziek is of aan kanker is overleden. In het ziekenhuis doen ze er alles aan om je te genezen, maar waar kun je terecht met je angst, verwarring en onzekerheid? Daarvoor is het Toon Hermans Huis Parkstad, een centrum voor leven met en na kanker. Zo houd je de moed om het allemaal vol te houden en te verwerken.

Coronacrisis
“De coronacrisis heeft ook Toon Hermans Huis Parkstad economisch hard geraakt. De stichting is volledig afhankelijk van donateurs, sponsoren en opbrengsten vanuit bijzondere activiteiten. Door

alle maatregelen zijn deze inkomsten in 2021 behoorlijk onder druk komen te staan. Het jaar is met een flink tekort afgesloten, dat niet met overheidssteun wordt aangevuld. Daarom heb ik besloten om mijn fietstocht samen met Nationaal Fonds Tegen Kanker aan een donateursactie te koppelen.” aldus Armand Winthagen.


5K Noord

Zondag 8 mei 2022 stapt Armand in Heerlen op de fiets om na meer dan 5000 kilometer afzien op dinsdag 21 juni aan te komen op de Noordkaap. Het doel van deze solo-expeditie is 25.000 euro inzamelen en daarmee het Toon Hermans Huis Parkstad redden.
Doneren kan via de website www.5knoord.nl. Hier lees je meer over de voorbereidingen, acties en belevenissen onderweg. Ook op Facebook en Instagram is hij als @5KNOORD te volgen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie