Hoofdmenu

Heerlen is het decor voor het Nederlands Kampioenschap Breaking 2022

Op zaterdag 21 mei strijden de beste breakers van Nederland tegen elkaar op de Bongerd in Heerlen. Het event, vindt plaats op 21 mei, 2022. Het is voor de breaking top van Nederland dé plek om kwalificatiepunten te verdienen voor plaatsing voor de Olympische Zomerspelen van Parijs 2024. Het NK Breaking maakt onderdeel uit van een breder programma dat volledig is gericht op sport en cultuur: IBE Spring Break.

Martin de Beer, wethouder sport, vindt deze nieuwe olympische sport goed passen bij Heerlen. “Dit evenement is een ultieme mix van cultuur en sport met een nationale uitstraling. Er is niet alleen aandacht voor topsport maar ook talenten uit de regio krijgen een podium. En dankzij het International Breakdance Event dat al jaren in Heerlen plaatsvindt, staan we internationaal al als breakdance stad op de kaart.”

Toekomstige olympiërs in actie. Breakdance, of breaking zoals de beoefenaars het zelf noemen, is olympisch en staat tijdens de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs nieuw op het programma. B-Boys en B-Girls strijden dan op het grootste sportpodium ter wereld, voor het eerst in de geschiedenis, voor goud. Tijdens het NK Breaking wordt er gestreden in de disciplines Solo Men, Solo Women en Solo Kids. Iedereen kan meedoen en zo punten verdienden voor de NADB Breaking Ranking. Deze ranking bepaalt aan het einde van het jaar welke breakers zullen worden opgenomen in het Nederlands team op weg naar Parijs.

Programma 21 mei:

Start 12:00
Solo Kids Competitie 13:30u
Solo Mannen Competitie 16:00u
Solo Vrouwen Competitie 17:30u
Deelnemers kunnen zich aanmelden via: https://and8.dance/en/e/3942

IBE Spring Break

In de stad vindt in het weekend van 20 en 21 mei een groot aantal events plaats, variërend van battles tot workshops. Tijdens dit weekendprogramma, in het centrum van Heerlen, staan community en cultuur centraal. Zo faciliteert The Notorious IBE, naast het NADB NK Breaking op zaterdag 21 mei, op vrijdag 20 mei ook “HFC 10 Years Jam”. Deze battle wordt georganiseerd door Jop Vermeesch en de leden van de Heerlense Breakdance formatie HFC.

Verder organiseert The Notorious IBE, samen met lokale partijen als Outpoet en Art In Contexture, tijdens het weekend ook een Hip Hop culture en sneaker market, workshops dans, dj’ing en beatcreating, een panelgesprek: “urban culture in Heerlen” en een pre- en afterparty. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

 NK Breaking organisatie
Op zaterdag 21 mei organiseert de Breaking Divisie van de NADB i.s.m. stichting The Notorious IBE het Nederlands Kampioenschap Breaking op de Bongerd in Heerlen.

ArchiefFoto®ParkstadActueel