Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Het duel tussen de nummers twee en drie op de ranglijst van 3A, KVC Oranje en Weltania, eindigde in een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar na afloop zowat iedereen vrede mee kon (en moest) hebben. Maar het was ook een uitslag waar beide teams weinig mee opschieten. De enige die het gelijkspel met vreugde zal hebben begroet is koploper Maastricht-West. Die ploeg zelf won namelijk, op bezoek bij de plaatselijke FC in Landgraaf, met 2-1 en liep daarmee twee punten uit op oranje-wit uit Kerkrade én Heerlen.

Het best uit de startblokken kwam Weltania. In de eerste vijf minuten was de ploeg van trainer Sid Plum drie keer dreigend. Een kopbal van de boomlange Sjors van Velzen ging net naast, een vrije trap van Niels Vroomen was hetzelfde lot beschoren en dat gold ook voor een poging van Sjors van Velzen met zijn rechter. KVC Oranje, van trainer Paul van Putten, kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en bleek ook doeltreffend. Een van richting veranderde poging van Lloyd Vromen werd door doelman Jannik Quaedvlieg met zijn linker voet uit de rechter benedenhoek gehouden, maar wel ten koste van een corner. Die werd op rechts genomen door Joey Niesters, Willem Bindels van Weltania verlengde de bal koppend, ongewild richting Ben Vloeberghs van KVC Oranje. Diens kopbal, hard en hoog deed het net achter een kansloze Jannik Quaedvlieg bollen: 1-0.

Diezelfde Ben Vloeberghs, een van de beteren in een dit keer onder het gebruikelijke niveau acterend KVC Oranje, was niet veel later dicht bij de 2-0. Uit een voorzet van Lloyd Vromen vanaf rechts showde hij een prachtige omhaal, die opnieuw onder lat leek te verdwijnen. Was de omhaal prachtig, de redding van Jannik Quaedvlieg verdiende eenzelfde predikaat. Gedurende de slotfase van de eerste helft was Weltania, dat de nodige spelers miste, de aanvallende partij, maar hoewel er druk was op de KVC-defensie, bleven echte kansen uit.

In het tweede bedrijf was opnieuw Weltania de ploeg met het meeste initiatief. Maar ook nu gold dat de achterhoede van KVC Oranje weinig weggaf. Het had zelfs 2-0 kunnen worden toen Scott Vienerius uit een hoekschop op links via het hoofd van Niels Lanckohr ploeggenoot Chadny Jeukens bereikte. De mee opgerukte Jeukens kreeg de bal echter geheel verkeerd op zijn linker, waardoor de kans verloren ging.

Even daarvoor overigens was een prachtig doelpunt van Lars Remans van Weltania (een volley van pakweg 20 meter in de rechter bovenhoek) door scheidsrechter Enzo Lemmens uit Helmond op advies van assistent-scheidsrechter Pedro Vermeulen van KVC Oranje afgekeurd. De assistent liet de scheids weten dat de bal bij de aan de treffer voorafgaande hoekschop via een kromme achter de doellijn was geweest. Het zou uitstel van executie voor KVC Oranje betekenen. Zo’n kwartier minuten voor het einde namelijk kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Sebastiaan van Middegaal snelde op rechts de zestien van KVC Oranje binnen en bereikte de ingevallen Robbert van Esburg. Van Esburg, tegenwoordig normaliter voor Weltania 4 spelend, tekende voor de 1-1.

De laatste tien minuten moest KVC Oranje met tien man verder, omdat Ritch Vienerius rood had gekregen na een trek- en duwpartij, waarbij meerdere spelers betrokken waren. Hoewel Weltania in de slotfase dus met een man meer speelde werd de ploeg niet meer echt gevaarlijk, met een 1-1 uitslag als logisch gevolg. Een uitslag ook die de verhoudingen binnen de lijnen correct weergaf.

Zoals gezegd, KVC Oranje bereikte in dit duel niet het gebruikelijke niveau dat de ploeg zo’n hoge plek op de ranglijst heeft bezorgd. Trainer Paul van Putten was teleurgesteld daarover. Hij: ,,We haalden vandaag nooit ons niveau. We kunnen veel beter, dat hebben we ook laten zien in eerdere duels. Er komen lastige duels aan nu, om te beginnen bij Walram en vv Hellas. Dan zullen we het beter moeten doen. Maar wat ik al zei, we hebben eerder laten zien waarom we op plek twee staan. Daarmee moeten we nu verder.”

Geef een reactie