Na de moeizame overwinning in de uitwedstrijd tegen Geuldal van vorige week, trad RKHBS heren 1 deze zonnige middag thuis aan tegen naaste buur en laagvlieger RKTSV. De gasten hebben grote personele problemen en moeite met het opstellen van een volwaardig elftal. RKHBS dat toch ook weer een aantal basisspelers moest missen, had dan ook geen moeite deze wedstrijd snel naar zich toe te trekken.

Nadat eerst Bram Bemelmans nog uit kansrijke positie op de keeper was gestuit, was het Collin Keulen die nauwkeurig raak schoot na slecht uitverdedigen van RKTSV: 1-0. Binnen het kwartier werd de voorsprong al verdubbeld. Een verdediger schoot tijdens een verdedigende actie hard op eigen doel en de keeper zag de bal enigszins knullig door zijn benen gaan: 2-0. Ondanks een aantal slordigheidjes aan RKHBS zijde was het eenrichtingsverkeer, en kon er eigenlijk niet van een wedstrijd gesproken worden. Het was wachten op de volgende treffers, en die kwamen er rijkelijk.

Na een traag opgezette aanval over veel schijven leek het geduld bij Deven van Leeuwen op, waarna hij twee tegenstanders passeerde en vanaf 16 meter fraai in de kruising raak schoot: 3-0. Het was wachten op de eerste treffer van topscorer Mel Angerer en die kwam er na een klein half uur spelen. Bram Bemelmans zette laag en strak voor, en Mel kwam goed voor zijn man en tikte binnen: 4-0. Nadat Collin Keulen op de paal had geschoten na goed voorbereidend werk van Mel Angerer, schoot Bram Bemelmans na een fraaie individuele actie vanaf links raak in de korte hoek: 5-0. Omdat RKHBS nog voor rust meerdere kansen liet liggen gingen beide ploegen met deze 5-0 stand de rust in.

Na rust kwam Maurice Smeets in de ploeg voor centrale verdediger Koy Vinken, en Maurice liet zich meteen zien. Met een paar mooie bewegingen liet hij zijn tegenstander staan, en schonk met een eenvoudig tikje breed Bram Bemelmans de kans zijn tweede treffer binnen te tikken: 6-0. Tim Kolodin en Chendo Kolker kwamen in de ploeg voor Thymo Griesenbrock en Bram Bemelmans. Ook Tim liet zich direct zien met een goede actie waarbij hij snel de diepte zocht en ook hij was niet zelfzuchtig maar legde breed op Mel Angerer die zo zijn tweede treffer kreeg aangereikt: 7-0. De ploeg had er duidelijk zin in en nam geen gas terug. Na 20 minuten in de tweede helft werd Maurice Smeets aan het werk gezet op links, waarna hij weer voorbij zijn tegenstander ging. Het tikje breed was nu op de inkomende Petter Schings die eerste nog op de doelman stuitte maar in 2de instantie raak prikte: 8-0. Nadat Joey Ferdinandus in de ploeg was gekomen voor Collin Keulen was het weer de beurt aan Maurice Smeets.

Deze keer ronde hij zelf zijn mooie solo af met een schot hoog in de korte hoek: 9-0. Het tien, tien, tien was te horen langs de kant en die treffer kwam er ook. Met een fantastische beweging op de rand van de 16 meter ontdeed Mel Angerer zich van zijn tegenstander en schoot daarna op wel heel fraaie wijze met buitenkant voet raak in de kruising van het doel: 10-0. Met deze treffer en het bereiken van dubbele cijfers eindigde deze wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was. Nu volgt een doordeweekse pot, komende donderdag uit tegen Kakertse Boys. Een week of twee geleden verloor Voerendaal hier belangrijke punten dus de ploeg van Mike Bisschops is gewaarschuwd. Heel veel succes heren!