“Terug naar Toen” op de Brunssummerheide

Natuurmonumenten organiseert aanstaande zondag 15 mei van 13.30u tot 16.00u een unieke wandeling door de Brunssummerheide, waarbij menige verhaal van vroeger verteld wordt. Zo wordt er verteld over de voormalige groeves, het geheimzinnige vuilnisstort, het verdwenen  zwembad, een authentieke tank als speeltoestel en nog veel meer. De wandeling, bedoeld voor volwassenen, doorkruist de westelijke helft van de glooiende Brunssummerheide en duurt ongeveer 2,5 uur. Daarom verzoeken wij je stevige schoenen te gebruiken en een eigen snack of drankje voor onderweg mee te nemen. Meld je aan vooraf aan via www.nm.nl/agenda .

 Rijke geschiedenis. De Brunssummerheide is een uniek gebied: zeer afwisselende en unieke natuur maar ook heel rijk aan historie. Vele verhalen uit de eerdere tijden dreigen vergeten te worden.

Wist je dat de Heksenberg ooit kaal was, dat een tank het gebied bewaakte en dat er in het gebied een compleet zwembad verdwenen is? Wandel mee met de bevlogen gidsen Bert en Jo die je onderweg verrassen op verloren verhalen uit de rijke geschiedenis van het gebied.

Verborgen verleden. Er zijn meerdere historische verhalen die voor jou wellicht geheel onbekend zijn of die bijna vergeten zijn omdat alles door de loop der tijd zo veranderd is. Wist je dat het restaurant gebouwd is op een voormalige stortplaats ( De Aschekoel), dat er tijdens de filmopnamen van een jeugdfilm een paard verzwolgen werd door een aardverschuiving? Wellicht heb je zelf ook nog herinneringen die het vertellen waard zijn. Kortom: een boeiende wandeling met aandacht voor de onvergetelijke geschiedenis van het gebied.

 Vooraf aanmelden. Koop vooraf online je deelnameticket op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten hebben altijd maar liefst 30%korting.

Foto Natuurmonumenten

Geef een reactie