Hoofdmenu

Lourdes 2022 – dag 4

Gisteravond, na het plaatsen van de blog, zijn een aantal van ons nog in alle stilte naar de grot gelopen. In de avond, wanneer de meeste pelgrims slapen en de vrijwilligers meestal wat zitten te kletsen of nog wat zitten te drinken, is het altijd heel stil bij de grot. Dit is dus mooi om mee te maken en in alle stilte konden we zo wat afschakelen van de drukte overdag. Moe, maar ook opgeladen, gingen we zo slapen om in de ochtend weer samen te komen aan het ontbijt. Vanochtend stond de internationale mis op het programma.
We verzamelden in de lobby en dit hebben we eens helemaal anders aangepakt. De afgelopen dagen hadden we ervaren dat we, tijdens het verzamelen, de ingang van het hotel nog wel eens blokkeren. We hebben elke keer ongeveer tien rolstoelen nodig en dat maakt dat er bij het vertrek altijd een drukste van jewelste is. De rolstoelen worden klaargezet, de pelgrims komen naar beneden en daarnaast lopen er natuurlijk ook nog andere mensen rond in de lobby.
Daarom hadden we dit vandaag eens anders aangepakt en zaten alle pelgrims keurig, netjes in een rijtje. Het zag wat komisch uit, maar het werd hierdoor wel stukken overzichtelijker en rustiger!   …Lees verder
tekst en Foto´s Stichting Chrisko