Hoe een basisschool kinderen gezond leert leven…

Gezond eten. Volop bewegen. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen. Dat dachten ze ook op Basisschool Langeberg in Brunssum. Daar is sinds kort volop aandacht voor een gezonde leefstijl voor alle kinderen. Want Langeberg is een Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Sinds kort krijgt elk kind op de Basisschool Langeberg een gezonde lunch aangeboden. En gezond wil zeggen: volgens de Schijf van Vijf. Die lunch eten ze samen op – want eten is ook gezellig! – onder begeleiding van medewerkers en vrijwilligers die de lunches samenstellen en uitdelen.

Na een half uurtje lunchen zijn de kinderen nog niet klaar. Want dan gaan ze naar buiten om een uur lang te sporten en te spelen, op het schoolplein of op de nabijgelegen sportvelden. Zo leren de kinderen spelenderwijs de hoofdingrediรซnten van een gezond leven: lekker maar verantwoord eten en lekker veel bewegen!

Jong geleerd. Want ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan. En wat ze รณรณk hopen op Basisschool Langeberg is dat de kinderen het geleerde mee naar huis nemen en zo broertjes en zusjes en vriendjes – en misschien ook paps en mams – eveneens aanzetten tot een gezondere leefstijl.

Want juist daarom is Langeberg een Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Foto Richard Hardin

Geef een reactie