Hoofdmenu

Dames 1 van HC Nova slepen 3 hele belangrijke punten binnen

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Na afgelopen week op een soort roze wolk geleefd te hebben na de winst in St. Oedenrode  van vorige week, mochten we afgelopen zondag weer lekker op ons eigen veld voor ons eigen fijne publiek aantreden. En publiek was er! Wij willen jullie dan ook super bedanken voor het komen op deze mooie zonnige zondag.

Deze week was Goirle Dames 1 onze tegenstander, een middenmoter waarvan we in de eerste competitie helft 1-2 hebben gewonnen. Op papier zouden we deze pot dus eigenlijk makkelijk moeten kunnen winnen. Echter hebben we het onszelf toch lastig gemaakt.

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen we met full press op de verdediging van Goirle, wat resulteerde in een heleboel mooie kansen in de eerste helft. Echter wist de keeper van Goirle zich goed staande te houden en wist vrijwel elke bal uit haar doel te houden. Tot onze Lieneke een mooie actie via de linker achterlijn maakt en de bal het doel in wist te krijgen, 1-0 !! Na deze openingsgoal wist Goirle een enkele aanval te creëren waaruit ook zij wisten te scoren, helaas gingen we dus met een 1-1 de rust in.

Met de nodige peptalks in ons achterhoofd, welke we onszelf hebben gegeven in de rust , gingen we het veld weer op. We wisten dat we nog maar 35 minuten hoefden te knokken om weer een stapje dichterbij promotie naar de 1e klasse te komen, want dat is hetgeen waar we dit allemaal voor doen!

De tweede helft begonnen we fel en waren we vastberaden de wedstrijd weer naar ons toe te trekken. Zo doende pushte Malou een perfecte bal de cirkel in welke Kaja net van richting wist te veranderen zodat ze keeper geen kans meer had, 2-1!!! We kregen nog een aantal mooie aanvallen en strafcorners te versieren waaruit we helaas niet meer wisten te scoren. Na het laatste fluitsignaal overheerste weer de opluchting dat we, ondanks een niet zo’n beste wedstrijd, toch 3 hele belangrijke punten wisten binnen te slepen.

Volgende week reizen we af naar Boxmeer, dit zal een spannende zondag worden, bij winst staat namelijk onze promotie vast !!!! 

Maar dit willen wij absoluut niet zonder jullie allemaal vieren, zondag 12 juni spelen wij onze allerlaatste wedstrijd tegen Son Dames 1 op en ons eigen heerlijke veld. Na afloop willen wij graag een feestje vieren, ter afsluiting van het seizoen en hopelijk met promotie op zak!! Verdere informatie zal volgen, maar dan kunnen jullie 12 juni alvast noteren !!

Door Fabiënne Müller/HC Nova Dames 1

 « (Vorig nieuwsbericht)