Handballers Gemini Voerendaal in de wachtkamer voor promotie

 

Zondag 29 mei komen de handballers van Gemini uit Voerendaal in sportcentrum The Dome in Houten in actie om te proberen een mogelijk extra promotieplaats te bemachtigen in de tweede landelijke divisie voor komend seizoen.

De ploeg van coach Paul Verjans eindigde als nummer 2 in de hoofdklasse B met 33 punten uit 22 duels twee punten achter kampioen Tremeg en gaat nu, met Duiven (nummer twee hoofdklasse A) en FHC uit Stiens (nummer 2 uit hoofdklasse D) op jacht naar dat stapje hogerop. Het eerste duel is om 13:00 uur, het tweede om 14:45 uur.

De wedstrijden in Houten duren tweemaal twintig minuten. Of de winnaar van dit trio-toernooi daadwerkelijk promoveert, is nog niet duidelijk: alleen bij het terugtrekken van  ploegen uit de hogere divisies worden een of twee vacante plaatsen ingenomen.

Eredivisie

De mannenploeg van Vlug en Lenig heeft andere zorgen: het team van coach Martin Vlijm staat als zestiende en laatste in de eredivisie en speelt dinsdagavond het inhaalduel – en tevens dertigste en laatste duel – uit in Panningen tegen de reserves van Bevo. Een gelijkspel of verlies betekent degradatie naar de eerste divisie. Winst houdt in dat de ploeg uit Geleen in punten (15) gelijk komt met Feyenoord Handbal dat zaterdagavond EHC Leidschendam (16 punten) ontvangt.

Kampioenen

LIONS uit Sittard/Geleen is, onlangs winnaar van de BENE-League, is met twee duels te gaan nog steeds in de race voor een plek in de finale als het gaat om de landstitel. Zaterdagavond wacht de loodzware uitwedstrijd naar nummer twee, Aalsmeer dat één punt meer telt. Pinksterzaterdag ontvangt men in de Fletcherhal in Sittard koploper Volendam. De ploeg van de Duitse coach Christoph Jauernik – hij begint na de zomer aan zijn vierde seizoen – moet minimaal twee zeges boeken om zeker te zijn van een finaleplek.

In de tweede divisie bij de dames werd fusieclub MEOS uit Nederweert, ontstaan uit Merefeldia en Ospel, kampioen en promoveert naar de eerste divisie.

Een trapje lager, in de hoofdklasse, pakte LimMid uit Horn de titel en gaat komend seizoen spelen in de tweede divisie.

Bij de mannen mocht Rapiditas uit Weert de titel in de tweede divisie vieren. De ploeg van coach Osvaldo Gomes treedt na de zomer aan in de eerste divisie.

Foto’s HV Gemini Voerendaal.

Geef een reactie