Rkvv Voerendaal wint thuis 3-2 van FC Gulpen

In de laatste speelronde waarin voor ons nog plek 2 op het spel stond moesten we thuis aantreden tegen kampioen FC Gulpen. Uit respect werd aangevangen met een erehaag. Gulpen had waarschijnlijk goed gefeest de afgelopen week en liet enkele reserves vanaf de aftrap starten. Dat was in ons voordeel maar er was zeker nog voldoende kwaliteit in het veld aanwezig.
We begonnen net als vorige week met hogere druk dan in eerdere wedstrijden en dat betaalde zich uit. Een foute terugspeelbal werd opgepikt door Michel van Dinther die half struikelend 2 slidings ontweek en werd beloond toen zijn inzet langs de doelman in de hoek belandde: 1-0. Gulpen tikte de bal veelvuldig rond zoals we ook in de uitwedstrijd hadden ervaren en dat leidde tot enkele gevaarlijke kansen met diverse steekballen en inzetten. De trekker werd niet scherp overgehaald en Sander Smeets zat er enkele keren samen met de verdedigers tussen. Zelf lieten we eigenlijk na om de wedstrijd mogelijk voor de pauze te beslissen. Na een fraaie bal van Jurre Driessen over de defensie had Jesper Senden wellicht teveel tijd want de keeper kon de bal van zijn voeten plukken voor hij kon afronden.
Cas Vermeulen kwam een keer goed door over links maar schoof net voorlangs. Luc Loozen kreeg twee goede schietkansen randje zestien maar twee keer zat een verdediger er net tussen om de bal naast te tikken. En een goede aanval via Ron Starmans en Alain Crutzen kwam bij Michel die te snel schoot en naast schoof. Na de pauze zul je dan altijd zien dat de tegenstander terug komt en met enkele invallers die normaal basis spelen kwamen we meer onder druk te staan. Het was ook binnen no time raak na wederom een fraaie steekbal en afronden van spits Inze Straat: 1-1. Tussendoor kregen we door dat de tussenstand bij Kerkrade-West voor ons ongunstig was waardoor de tweede plek in het gedrang kwam. We gaven echter niet op en de ruimtes bleven komen. Na een overtreding op Ron mocht Jesper aanleggen van een behoorlijke afstand voor een vrije trap maar de bal kreeg vlak voor de jonge invaldoelman een misselijke stuit waardoor we met 3 man een rebound kregen.
Lucas Hutschemaekers stond er het beste voor en maakte met zijn eerste doelpunt op het eerste een heel belangrijk doelpunt: 2-1. Niet veel later maakten we zelfs nog de 3-1. Michel ging goed door over rechts en trok terug op Ron die op zijn beurt het overzicht behield en Lucas wederom een kans gaf. De verdediger zat er kort op waardoor Lucas niet goed kon afdrukken maar de rebound was voor Luc Loozen die geloof het of niet al voor de 3e keer op goal mocht schieten vandaag. Na 2 goede maar helaas geblokte pogingen was hij nu onverbiddelijk en zorgde hij voor de bevrijdende 3-1. Met nog een kwartiertje te gaan stond verdedigen nu voorop en dat ging over en weer gepaard met stevige duels want Gulpen wilde niet zomaar ten onder gaan. Op dat moment stond aanvoerder Paul Consten op, die na de beslissende goal uit bij Kerkrade-West weer liet zien te kunnen scoren in een topwedstrijd. Helaas kopte hij wel langs Sander de 3-2 tegen de touwen en werd het nog even billen knijpen. Inmiddels kwam goed nieuws vanaf de andere velden dat zelfs met een nederlaag de tweede plek veilig was maar Gulpen wist ondanks een afgekeurd doelpunt niet meer op gelijke hoogte te komen.
Zo sluiten we het seizoen mooi af als 2e met liefst 60 punten, de eerste en derde periode bovenaan en slechts 16 tegendoelpunten. Het vroege verlies van Kjell Kleijkers dit seizoen liet zich vooral gelden in de gemaakte doelpunten en in combinatie met een matige tweede periode waarin we te maken hadden met een ware blessuregolf, had er wellicht meer ingezeten maar moeten we ook eerlijk zijn dat meer teams blessures hebben gehad en Gulpen wel heeft laten zien echt goed te kunnen voetballen. Voor ons wel het grote voordeel dat vanwege plek 2 de nacompetitie begint op 16 juni in de halve finale ipv op 12 juni in de kwartfinale. Die eerste horde is daarmee al genomen en op de 16e wacht ons thuis de winnaar van de wedstrijd Maasgouw – SV Brunssum. Daarin staat de teller op 0 en zullen we alles moeten geven om de gewenste finale op 19 juni te behalen. We hopen dan ook op zoveel mogelijk support de 16e en zien jullie graag allemaal verschijnen.
Door Michel van Dinther en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie