RKHBS eindigt mooi voetbalseizoen in mineur

Na de verliespartij van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Voerendaal ging de ploeg van scheidend trainer Mike Bisschops voor de laatste reguliere competitiewedstrijd op bezoek bij Vaesrade. Deze ploeg mag wel de runner-up van de tweede seizoenshelft genoemd worden en maakte dan ook aanspraak op de derde periode bij winst op RKHBS. RKHBS had aan een punt voldoende om de nacompetitie te halen, maar gezien de vele blessures en reeds geplande vakanties ging dat hoogstwaarschijnlijk toch een ‘mission-impossible’ worden, maar dan zonder goed einde met Tom Cruise in de hoofdrol.

Aangezien in de afgelopen week zich weer nieuwe blessure gevallen voordeden bij twee basisspelers, moest Mike Bisschops deze wedstrijd zelfs teruggrijpen op een tweetal oud-eerste elftalspelers die nu al een aantal jaar op het 3de team spelen, Brian Amkreutz en Mick Mijnes. Fantastisch dat deze spelers hiertoe bereid waren natuurlijk, maar het tekent de personele problemen waarmee RKHBS aan het einde van dit seizoen te kampen heeft.  Vaesrade was voorbereid op een feestje met veel volk langs de lijn. Zoals verwacht ging de thuisploeg agressief van start en had RKHBS de grootste moeite zich de tegenstander van het lijf te houden, en dan met name de handige links en rechtsbuiten.

De agressie van de rest van de thuisploeg was echter vaak ver over de grens, stevig aangemoedigd door de mensen langs de kant en een zwakke scheidsrechter die veel te veel toe liet, waarschijnlijk geimponeerd door het spierballenvertoon van diezelfde thuisclub. Vaesrade kreeg dan ook meerdere kansen, maar de verdediging van RKHBS hield lang stand. Vijf minuten voor rust kreeg RKHBS de eerste kans, waarbij Sefa Sarigoz de vrijstaande Job Grooten vond die venijnig uithaalde maar zag dat de keeper van de thuisploeg de opstuitende bal maar net tot corner kon verwerken. In de daaropvolgende aanval van de thuisploeg viel de openingstreffer. Na een voorzet vanaf links werd het kopduel gewonnen door een verdediger van RKHBS, maar de bal viel toch rond de 5 meter. Twee verdedigers van RKHBS twijfelden een fractie van een seconde, en dit was voldoende voor een speler van Vaesrade om raak te schieten: 1-0.

Na rust ging Vaesrade door waar het gebleven was, aanvallen en RKHBS met fysieke kracht het voetbal onmogelijk maken. De ploeg van de Heerlerbaan kon hier te weinig tegenoverstellen. Doelman Toine Diederen hield de ploeg in deze fase op de been met een aantal fantastische reddingen, en eenmaal had hij het geluk dat de lat redding bracht. RKHBS probeerde de thuisploeg op de counter pijn te doen maar dit gebeurde te sporadisch.

Eenmaal werd Mel Angerer gelanceerd maar met vereende krachten werd Mel binnen de 16 meter van een schot afgehouden. Ongeveer een kwartier voor tijd viel de beslissing. Een vrije trap gegeven tegen RKHBS, ondanks natrappen van een speler van de thuisploeg, werd scherp voor het doel gebracht, waar een inlopende speler vanaf 5 meter kon binnen koppen: 2-0, en de wedstrijd was gelopen.

Het van richting veranderde schot dat nog doel trof was voor de statistieken (3-0). RKHBS sluit hiermee een hartstikke spannend en mooi seizoen af met lege handen. Iets dat teleurstellend is voor de spelers en staf, maar bepaald geen schande als je kijkt naar alle personele problemen waar de ploeg mee te kampen heeft gehad gedurende het gehele seizoen. Zelf ben ik blij dat we weer een geheel seizoen hebben kunnen voetballen zonder lockdown en voetbalonvriendelijke Corona maatregelen. Op naar de zomervakantie en dan weer de start van een heerlijk nieuw en compleet voetbalseizoen 22-23. Nieuwe kansen, nieuwe prijzen, voor RKHBS, maar ook voor trainer Mike Bisschops die na een 4 jaar durende fijne samenwerking naar Schinveld vertrekt. Nu al heel veel succes, en een fijne vakantie allemaal.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie