Ondanks dat het kort dag is kan komende zaterdag 11 juni iedereen, jong en oud, deelnemen aan een bijzondere wandeling langs de vier tuincomplexen die de wijk rijk is. Het betreft de navolgende tuinen: de Moestuin, de Stadslandbouw, de Heldevier en de Dobbeltuin.

De Heerlense MSP-wijk (Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig) herbergt vier bijzondere tuintjes, die allen door particulieren worden beheerd. Elk tuintje heeft zijn eigen doelstelling en karakter. Zo is er de Moestuin, vooral bedoeld om mensen op kleinschalige basis kennis te laten maken met het zelf verbouwen van groenten en fruit. Dan is er Stadslandbouw ‘De gulle grond’ waar de nadruk ligt op het verbouwen van biologische groenten. Er is tuinencomplex De Heldevier met een lange historisch van ervaren tuiniers en geldt als samenkomst van verschillende culturen. Tenslotte nog de kleinste, maar minstens zo bijzonder: de Dobbeltuin waar je alles kunt leren over permacultuur.

Iedereen is op 11 juni vanaf 11 uur welkom om gratis deel te nemen aan de wandeling. Gestart wordt in de Moestuin aan de Limburgiastraat waar koffie en cake klaarstaan. Dus reden te over om deel te nemen aan deze gezellige en leerzame natuur gerelateerde wandeling.

Bel alsnog voor meer informatie: 06-39792585.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie