Hoofdmenu

Donderdag 20.00 u. Sportpark Bleijerheide Halve finale: KVC Oranje – SC Irene

Donderdag a.s. ontvangt KVC Oranje in de halve eindstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse SC Irene uit Tegelen. Het duel in Sportpark Bleijerheide begint om 20.00 uur.

Met SC Irene komt een gerenommeerde vereniging uit het Limburgse amateurvoetbal op bezoek. De club uit Tegelen heeft haar thuishaven in Sportpark De Bakenbos en telt momenteel ruim 900 leden, een stuk meer dus dan oranje-wit uit Bleijerheide. Zondag, in de eerste ronde, wist men zich na verlenging met een 4-3 zege tegen het Brabantse Handel te plaatsen voor de halve finale. Trainer is Eric Caasenbrood. Met Eric Caasenbrood kwam KVC Oranje al eens eerder in aanraking, in het eerste decennium van deze eeuw, toen het in de tweede klasse uitkwam en SVC’2000 ontmoette. Eric Caasenbrood was toen trainer bij die ploeg uit Roermond.

Voor een ontmoeting tussen SC Irene en KVC  Oranje moeten we beduidend verder terug in de tijd. De laatste ontmoeting dateert, voor zover we konden nagaan, uit het voetbalseizoen 1969-1970. Beide ploegen kwamen toen uit in de eerste klasse F (sinds de reorganisatie van het amateurvoetbal in 1973 1D). In Kerkrade werd het in november 1969 0-1 voor SC Irene. Doelpuntenmaker was Louk Ooyen. Het moet geen fraaie pot geweest zijn. Het verslag in het LD van maandag 17 november 1969 begon met de woorden ‘Zelfs de grootste optimist zal zich moeite moeten getroosten om enkele lichtpunten te ontdekken in het voetbalgebeuren dat KVC Oranje en Spcl. Irene den publieke voorschotelden’.  KVC Oranje zou aan het eind van dat seizoen degraderen. Nadien kende de ploeg een wisselende prestatiecurve die ertoe leidde dat men schommelde tussen tweede en vijfde klasse.

In feite is dat voor SC Irene niet anders. Ook die ploeg belandde op een gegeven moment in de vijfde klasse. Maar dat is verleden tijd.

Nu spelen beide clubs dus in de derde klasse en hebben uitzicht op promotie.

Het zegt natuurlijk allemaal niets over de krachtsverhoudingen heden ten dage en laten we hopen dat ‘den publieke’ nu een spektakelstuk wordt voorgeschoteld.

In Bleijerheide weten we zo goed als niet over de selectie en speelwijze van SC Irene, andersom zal dat niet veel afwijkingen vertonen. Wel kunnen we nog de cijfers van het afgelopen seizoen bekijken. KVC Oranje eindigde als tweede op de ranglijst in 3A, met 48 punten, SC Irene is derde in 3C geworden, met 49 punten. Weinig verschil is dan een logische gevolgtrekking.

Zoals gezegd, SC Irene heeft ruim 900 leden en zal dus de nodige supporters mee naar Bleijerheide nemen. De aanhang is op de website van de club al opgeroepen de reis naar Kerkrade te maken. Voor thuisclub KVC Oranje zou het dan ook prachtig zijn als de wijk Bleijjerheide zich van haar beste kans laat zien en de ploeg massaal komt aanmoedigen.

De winnaar van deze ontmoeting speelt zondag de finale, tegen de ploeg die zegevierend tevoorschijn komt uit de ontmoeting FC Geleen-Zuid tegen RKVVO. Plaats van handeling en tijdstip is nu nog niet bekend.

Om een lang verhaal kort te houden, het wordt waarschijnlijk spannend, donderdag in Sportpark Bleijerheide. KVC Oranje en SC Irene hopen u in groten getale te mogen begroeten.

U bent (meer dan) welkom!