SV Abdissenbosch doet goede  zaken in Maasbracht en wint in eerste promotiewedstrijd.

Zondag middag verzamelden een grote schare supporters zich  bij het sportpark om samen met de selectie per touringcar richting Maasbracht te vertrekken voor de eerste van 2 wedstrijden tegen MBC13,  die gaan beslissen wie zich volgend jaar  vierde klasser mag noemen.

Alvorens de wedstrijd startte groeide het aantal supporters gestaag. Geweldig om te zien dat zovelen de moeite genomen hadden om de jongens te ondersteunen.

Onder luid trommelgeroffel van de jeugdige aanhang van MBC 13,de thuisclub die hoog geëindigd was  in een  andere 5e klasse, floot scheidsrechter Veltrop voor de aftrap van de wedstrijd.

Op een fantastische grasmat nam Abdissenbosch meteen het initiatief. In de 3e minuut leidde dit al tot een grote kans. Quintin strandde echter op de keeper. Hierna bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Het net besproeide veld zorgde echter voor enige glijpartijen met name bij onze spits. Naarmate de wedstrijd vorderde gooide MBC13 alle schroom van zich af en ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. De opkomende backs van het Maasbrachtse team zorgden vaker voor een overtal situatie in de opbouw, zonder echter echt gevaarlijk te worden. Ruststand 0-0.

Na de pauze kreeg Abdissenbosch meer grip op de wedstrijd. 10 minuten na rust werd Mike  in het veld gebracht. Nog geen minuut na diens entree onderscheidde hij zich door het op juiste wijze anticiperen op een loopactie van Noah . Zijn pass bereikte Noah op het juiste moment, die zonder twijfel  het net liet bollen, 0-1.

Abdissenbosch liet zich ook niet van de wijs brengen door de jeugdige aanhang van MBC en diens  afgestoken vuurwerk en  fakkels met een enorme rookontwikkeling. Het tegendeel was het geval.  Enige minuten na het eerste doelpunt , in de 25e minuut, leidde een fraaie combinatie tussen Dylan, Jarno en Noah tot de 0-2 voorsprong . Gezien het sterke verdedigen van Abdissenbosch, dat zeker in de 2e helft niets weggaf  leek de strijd gestreden.  Echter door onnodig balverlies op het middenveld ontstond  er uit het niets een scoringskans voor MBC13 . Jelle trachtte te voorkomen dat er gescoord werd, doch deed dit volgens de scheids op een incorrecte manier. Penalty. Deze werd door de aanvoerder van de thuisclub perfect ingeschoten. Hierna behield Abdissenbosch  het overwicht en de rust, wat helaas niet gezegd kon worden van de nr17 van de thuisclub. Terwijl onze keeper de bal in zijn bezit had, werd deze op een belachelijke manier getorpedeerd door genoemde speler. Dit werd meteen bestraft met rood. Tijdens deze actie raakte onze keeper flink geblesseerd. Aangezien er niet meer gewisseld kon worden was hij genoodzaakt in het doel te blijven.  Echter de thuisclub kon met 10 spelers geen vuist maken en Abdissenbosch de voorsprong consolideren. Het was zelfs Mitchel, ingevallen voor de licht geblesseerde Jarno, die enige minuten voor einde bijna de voorsprong vergrootte .

Komende zondag zal blijken of dit resultaat voldoende was  om promotie te bewerkstelligen. Het zal nog een pittige klus worden.  Om half 3 wordt afgetrapt voor dit beslissend duel in Abdissenbosch. Hopelijk zal de supporterssteun  dan nog groter van omvang  zijn dan deze al was in Maasbracht.