‘A THOUSAND FIRES’ is te zien bij Filmhuis de Spiegel

Myanmar, 2021 / 90 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Saeed Taji Farouky
Met: Zim Ko Aung, Thein Shwe en Htwe Tin

Met blote handen haalt het echtpaar Htwe Tin en Thein Shwe olie uit de grond bij hun huis, uit een zelfgebouwde boorput. Het echtpaar runt een ongereguleerd olieveld en produceert om de paar dagen een vat olie. Ze willen dat hun jongste zoon succesvol wordt en zo de armoede kan ontstijgen.

In Myanmar zijn veel van dit soort provisorische olievelden te vinden, waar mensen het verbouwen van gewassen hebben ingeruild voor het eigenhandig uit de grond pompen en verkopen van olie. Het is gevaarlijk en ongezond werk.

De documentaire biedt een inkijkje in een ongewoon bestaan; het dagelijkse slopende werk, de middagdutjes, maar ook de bezoekjes aan een waarzegger die de toekomst van het echtpaar voorspelt. Want in Myanmar is het mystieke nooit ver weg, ook niet in deze door olie besmeurde omgeving.

A Thousand Firesย is een tedere en sfeervolle documentaire over een hard bestaan, geleid door waardigheid en optimisme, in het prachtige Myanmar.

 

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

FotoยฎParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie