Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen

 

De alom bekende feestgrot in Valkenburg, bestaat niet meer. Daar waar vele bruidsparen hun huwelijk vierden en menige feestgangers een onvergetelijke tijd hadden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuwe attractie in de grotten van Valkenburg. In opdracht van MergelRijk, waar de attractie onderdeel van wordt, toverde een team van de allerbeste internationale 3D kunstenaars de voormalige feestgrot om tot één groot nieuw feest. Met 3Dkunstwerken, geschilderd op de muren en vloeren van de ondergrondse feestzaal in de mergelgroeve. MergelRijk zet hiermee de eeuwenoude traditie voort van het maken van schilderingen op de wanden van grotten. Maar dan met een nieuwe dimensie.

Opening. De eer om als eerste de spectaculaire 3D kunst te mogen aanschouwen, was aan Kevin Rouwette, de kersverse wethouder van o.a. toerisme, recreatie, kunst en cultuur van gemeente Valkenburg aan de Geul. Rouwette beschreef het 3D grotschilderen als een belangrijke nieuwe aanwinst voor Valkenburg. ‘Toerisme, recreatie, kunst en cultuur komen hier allen samen op een kwalitatief hoogstaand niveau. Precies hetgeen waar de gemeente in haar toekomstvisies op inzet’.

Kevin Rouwette op de foto LR

De 3D beleving is enkel door een cameralens waar te nemen, waarmee MergelRijk helemaal inspeelt op de huidige generatie. De generatie waarvan iedereen er voortdurend op uit is om met zijn of haar telefoon de leukste foto’s te schieten en deze meteen te delen op diverse socials.

MergelRijk heeft met deze verandering van feestgrot naar een nieuwe, ‘instagrammable’ attractie, laten zien hoe een eeuwenoude traditie, die hoort bij de grotten, op hedendaagse wijze voortgezet kan worden.

Info: www.mergelrijk.nl  

Foto’s Gemeente Valkenburg

Geef een reactie