Hoofdmenu

Bovengrondse Vakschool als ontmoetingsplek voor nieuwe kansen

Zaterdag 25 juni vindt alweer de tweede ‘Bovengrondse Buurtdag’ plaats. Met leuke activiteiten voor jong en oud. Maak kennis, proef de sfeer… De Buurtdag is tussen 11.00 en 14.00 uur -en voor iedereen gratis- te bezoeken.

 

De Bovengrondse Vakschool is al behoorlijk actief aan de Passartweg 150. Wekelijks vinden enkele tientallen mensen hun weg naar deze locatie. Het gebouw ondergaat weliswaar nog een flinke metamorfose, maar binnen de werkterreinen zorgwerk, dienstwerk en vakwerk is al volop te ontdekken waar ieders kracht ligt.

De Bovengrondse Vakschool is geen school; het is het hart van het stadsdeel Heerlen-Noord waar deelnemers zich kunnen oriënteren op een opleiding, een ambacht kunnen leren én aan werk kunnen worden geholpen. De Bovengrondse Vakschool is daarmee dé ontmoetingsplek voor leren, werken en nieuwe kansen – voor en door mensen uit de buurt.

Activiteiten op de Buurtdag. Bezoekers aan de Buurtdag worden opgeroepen om oude en nieuwe foto’s uit eigen wijk of buurt mee te nemen. Van die foto’s wordt ter plekke een foto-expositie gemaakt. Ook de koempels zijn er weer en vertellen graag over het leven van ‘toen’.

De plannen van de grote verbouwing worden gepresenteerd aan de hand van prachtige 3D-beelden. Kinderen kunnen er hun fiets versieren, zich laten schminken en springen op het springkasteel.

Het volledige programma is te lezen via www.bovengrondsevakschool.nl.

Welkom op de Buurtdag van de Bovengrondse Vakschool – 25 juni tussen 11.00-14.00 uur – Passartweg 150 Heerlen-Noord 

 Foto Bovengrondse Vakschool