FC Hoensbroek heeft de eerste wedstrijd in de tweeluik met RKSV Volkel winnend weten af te sluiten. In Volkel was FC Hoensbroek in een gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk met 0-1 de gelukkige winnaar.

Dat de KNVB absoluut geen rekening houdt met de enorm af te leggen afstand bij een doordeweekse avondwedstrijd blijkt nu maar weer eens. Gelukkig was Volkel bereid om de wedstrijd om 20.45 uur te spelen, waardoor de 1,5 uur durende busrit nog net te behapstukken viel.

Op een drukbezocht sportpark Eeuwsels begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd. Echte kansen vielen er dan ook lange tijd niet echt te noteren. Na een half uur was er wel opeens de onverwachte voorsprong voor de gastenploeg. Een scherp aangesneden vrije trap van Bente Wijnen werd door Volkel niet adequaat verwerkt, waarna Jason Schaepkens er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te schuiven. De gastheren leken niet onder de indruk van deze achterstand en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een harde volley leek de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Maar met een katachtige reactie was het de uitblinkende doelman Ryan Gielen, die een treffer van Volkel wist te voorkomen. Niet veel later zat het FC Hoensbroek wederom niet tegen, toen een kopbal van Volkel op de paal belandde.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen die amper voor elkaar onder deden. Hoensboek leek voor vandaag de 0-1 wel voldoende te vinden en Volkel kon ondanks een licht veldoverwicht amper tot kansen komen. En daar waar het enigszins gevaarlijk leek te worden, stond de Hoensbroek-defensie als een huis. Vlak voor tijd had James Oglesby zijn ploeg een nog comfortabelere uitganspositie kunnen verschaffen. Oog in oog met de gasten-goalie miste zijn lob net de nodige precisie, waardoor het uiteindelijk bij een zwaarbevochten 0-1 overwinning voor Hoensbroek bleef.

Komende zondag om 12.30 uur staat op Sportpark Overbroek de return op het programma. Het zal nog een spannende strijd gaan worden. Er is nog zeker niks beslist.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie