Promotie  SV Abdissenbosch naar 4e klasse een feit na indrukwekkende   7-2  overwinning.

Na de 1-2 overwinning in Maasbracht waren de verwachtingen hooggespannen voor de 2e promotiewedstrijd.

Bij aankomst van MBC13 met de Max Verstappen bus  werd  duidelijk deze nog hoop hadden op een goed resultaat. Met de song “we are the champions””, dreunend uit hun beatbox  betrad men sportpark De Lelie.

Ondanks Pinkpop en vaderdag  was er toch weer een grote supporters menigte aanwezig om de jongens van Abdissenbosch te steunen,

Direct na de aftrap toonde MBC13 haar intenties. Op agressieve wijze en met goed voetbal werd de thuisploeg de eerste minuten onder druk gezet, resulterend in een enorme kans . Geweldig keeperswerk van Bram voorkwam echter  een vroege achterstand. Schijnbaar had Abdissenbosch deze wake up call nodig, want daarna nam men het heft in handen. Dit resulteerde  in de 7e minuut in de eerste kans voor Noah, die niet benut kon worden. Dit was echter het begin van een sterke periode van de thuisclub. Door veel druk te zetten werd MBC de kans tot een rustige opbouw ontnomen en kregen zij steeds meer problemen met het in toom houden van ons aanvalstrio. Dit leidde in de 11e minuut tot een penalty, nadat Noah gevloerd werd. Deze werd door diens partner in de voorhoede, Jarno , onberispelijk ingeschoten. Al snel hierna volgde de 2-0 door Noah na goed voorbereidend werk van Jarno.  Hierna golfde het spel op en neer en kwam MBC onverwacht terug in de wedstrijd, 2-1.

Dit was het signaal voor de thuisclub om meer druk te zetten. In de 27e minuut werd na goed voorbereidend werk van  Dylan en Jarno de marge weer naar twee verhoogd door Noah.

Een individuele actie van de goed spelende Quintin bood Dylan de mogelijkheid om 4-1 te scoren. Voor rust werd de voorsprong nog verdere uitgebouwd door onze aanvoerder Kay, waardoor men met een geruststellende voorsprong kon gaan rusten.

Na de pauze bleef BMC voetballen voor een beter resultaat, resulterend in een doelpunt 15 minuten na rust, door het benutten van een penalty  nadat op ongelukkige wijze hands gemaakt was. Abdissenbosch liet meteen merken dat er niets te halen viel voor de mannen uit Maasbracht . Na weer voorbereidend werk van Quintin rondde Noah de aanval beheerst af, 6-2.

5 minuten voor tijd werd er nogmaals gescoord  na voorbereidend werk van Marijn, die niet zelfzuchtig was, doch Jarno de mogelijkheid bood om zijn handtekening onder het 7e doelpunt te zetten.  Dit laatste doelpunt zorgde er tevens voor dat men de magische grens van 100 gescoorde doelpunten in de competitie bereikte, een ongekend aantal.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading, ook bij een trotse staf , groot en kon het feest starten.   De 18 koppige selectie mag terugzien op een geweldig jaar met een terecht afgedwongen  promotie naar de 4e klasse.  Hier wacht volgende jaar een nieuwe uitdaging voor dit jonge team.