Hoofdmenu

RKHBS vrouwen 1 wint finale en promoveert naar 2de klasse

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Na de overwinning in de halve finale van vorige week tegen het vrouwenteam van Vorstenbossche Boys stond op deze Pinkpop zondag de finale tegen EVVC uit het Brabantse Vinkel op het programma met als inzet promotie naar de 2de klasse. Deze finale werd op sportpark Imstenrade gespeeld, dus de thuishaven van RKHBS.

Toch kwamen de gasten beter uit de startblokken dan de vrouwen van trainer Ramon Pulcini. Al in minuut 1 lag de bal in het net na een snelle aanval door het centrum van de verdediging. Tot opluchting van heel RKHBS bleek het echter buitenspel te zijn waardoor deze treffer werd afgekeurd. Het antwoord van RKHBS kwam snel. Na een fraaie pass van Daniescha op Meggy aan de rechterkant en een dito voorzet, kwamen Mandy en Joyce maar een teenlengte tekort om het leer in het doel te tikken.

Bij een diepe bal van Loes Plantaz ontweek Daniescha de buitenspelval en dook plotseling geheel vrijstaand op voor de goal van EVVC. De doelvrouwe van de gasten kwam echter als winnaar uit de bus en zo leverde deze grote kans slechts een corner op. De gasten met veel fysieke kracht en snelheid in de voorhoede, kregen ook kansen in de eerste helft. Na een goede aanval over de rechterflank werd de bal teruggelegd, maar het daaropvolgende schot ging hoog over het doel. De laatste mooie actie voor de rust werd ingeleid door een goede voorzet van Joyce vanaf de rechterzijde. Sanne pikte op, combineerde met Nancy, en schoot daarna met een fraaie boog richting lange hoek, waarna de bal maar net over de kruising zeilde.

Na de thee kwam RKHBS snel op voorsprong. Mandy maakte zich los van haar tegenstander en kwam in balbezit. Op snelheid speelde zij 2 tegenstanders uit en schoot fraai raak in de lange hoek: 1-0. De gasten waren van slag, de vele supporters uit Vinkel bewapend met spandoeken, vlaggen en vuurwerk waren stil, en RKHBS leek de wedstrijd te gaan beslissen. Joyce zette voor vanaf de rechterflank, een paar speelsters misten de bal, waarna Nancy vanaf 16 meter kon uithalen. Haar beheerste schuiver ging richting lange hoek, de keepster was geklopt, maar de bal eindigde op de paal. De verdediging stond in de tweede helft als een huis waardoor de gasten geen kansen meer leken te krijgen. RKHBS kreeg er des te meer, maar de beslissende tweede treffer wilde maar niet vallen.

Sanne schoot over uit een scrimmage na een corner, Daniescha stuitte na sterk doorzetten, op de keepster van de gasten, en Mandy mikte vrij voor de goal naast. Ondertussen waren Nikki en Floor in de ploeg gekomen voor de moegestreden Sanne en Joyce, en bleef RKHBS de bovenliggende partij. Zoals zo vaak, kan het missen van kansen een ploeg gaan opbreken, maar dit was vanmiddag niet het geval. In de laatste minuut van de wedstrijd, bij een laatste aanval van EVVC, kregen zij de eerste (!) kans van de 2de helft.

Het schot van buiten de 16 meter ging snoeihard onderkant lat waarna de bal terugstuitte in het veld. Het verlossende fluitsignaal kwam niet veel later waarna er een verdiend rood-wit feestje begon, omlijst met vuurwerk, bloemen en de nodige flessen bubbels. En het bleef nog lang onrustig op sportpark Imstenrade…… Proficiat dames met de promotie naar de 2de klasse. Een fantastische prestatie!