Uitreiking ‘Koelpietjes’ aan jonge helden en heldinnen in Heerlen

Twee Heerlense jongeren en het BENG basketbalteam hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde Koelpietje, verwijzend naar de kanarie in de kolenmijn, worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan. Heerlen vindt namelijk dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Daarom worden geregeld aan bijzondere kinderen of jongeren een jeugdlintje uitgereikt.

Donderdag 16 juni heeft het kindercollege in aanwezigheid van wethouder Jeugd Peter van Zutphen, Semm Theunissen en Basketball-team B.E.N.G. verrast met de uitreiking van een Koelpietje bij Jongerencentrum The Max in Hoensbroek. Het derde lintje wordt volgende week uitgereikt aan een meisje uit Heerlerheide die nu niet aanwezig was.

Eerste Koelpietje. Semm Theunissen is al jaren de constante factor Ên super hulp in jongerencentrum The Move. Sem is de jongeman die elke dag op de parkeerplaats kijkt of er bekende auto’s staan om vervolgens The Move binnen te lopen om te helpen. Semm heeft dit jeugdlintje voor zijn jarenlange hulp dik verdiend.

Tweede Koelpietje. Het nieuwe basketbalteam B.E.N.G. wil het jeugd basketbal in Zuid-Limburg naar een hoger niveau brengen. In het B.E.N.G. basketbalteam krijgen basketbaltalenten uit Zuid-Limburg de kans om zich te ontwikkelen. Het allereerste seizoen van BENG was een succes. Het team staat op de eerste plaats in de competitie in de 2e divisie A 2021-2022 en met deze prestatie heeft het hele team een Koelpietje verdiend.

Het derde Koelpietje gaat volgende week naar een meisje die een heldendaad verrichtte. Zij zag op de terugweg van de supermarkt hoe een oudere heer uit een auto stapte, viel en zijn heup brak. Zij hielp meteen, belde 112 en bleef bij de heer totdat de ambulance arriveerde.

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie