Hoofdmenu

Scheidsrechtersvereniging De Mijnstreek behaalt historische 2de plaats op het COVS Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechters.

Zaterdag 25 juni was de dag waarop wij vanuit het mooie Zuiden de tocht mochten maken naar Beuningse Boys. Hier werd het jaarlijkse NK veldvoetbal voor scheidsrechters georganiseerd door COVS Nijmegen. Om te beginnen een compliment voor de uitstekende organisatie en alvast van harte gefeliciteerd met het 100 jarig jubileum van deze mooie vereniging!

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van Beuningse Boys werd er begonnen met de eerste wedstrijd in onze poule: De Mijnstreek – Deventer. Dit alles gebeurde onder leiding van onze nieuwe trainer: Marvin. Echter door miscommunicatie bij een eigen vrije trap werd er door Deventer een mes scherpe counter ingezet waardoor tevens de enige goal van de wedstrijd viel: 0-1. Ondanks enkele goede kansen wisten wij het netje niet te laten bollen aan de goede kant. Helaas een zuur begin voor ons als team en voor onze nieuwe coach. Daarnaast was het uitvallen van Wesley wellicht nog een grotere aderlating dan het verlies zelf.

Na een korte bespreking en de nodige omzetten waren we klaar voor de tweede wedstrijd in de poule. De derby van Limburg: De Mijnstreek – Venlo. Waar wij in de vorige wedstrijd enkele kansen hadden gemist werd er in deze wedstrijd wel gescoord. Mede door toedoen van Max H werd het 1-0 voor De Mijnstreek. Enkele minuten voor het einde viel de 2-0 door middel van een zeer goed ingeschoten penalty van Yannick: rechtsboven mooi in de hoek. Vlak daarvoor was er nog een redding nodig van Tommie die de bal, overigens knap geschoten door de speler van Venlo gezien zijn positie, uit de kruising tikte.

De derde en tevens laatse wedstrijd in de groepsfase was Den Bosch – De Mijnstreek. Wouden wij als eerste eindigen in de poule dan moesten wij deze wedstrijd winnen met enkele doelpunten verschil en dan hopen op een gunstig resultaat tussen Venlo en Deventer. De Mijnstreek begon goed en er werden voldoende kansen voorbereid. Deze werden tevens goed afgemaakt door de spits welke hier een hattrick scoorde. Daarnaast wist Max H wederom te scoren en mocht René aanleggen voor een strafschop. Iedereen hield zijn hart toen de bal genomen was maar via de binnenkant van de paal ging het leer toch aan de goede kant het doel in. Eindresultaat: 0-5! Wederom was ook hier weer een keerzijde aan het verhaal: Oscar raakte geblesseerd maar kon na een goede behandeling toch verder voetballen. Wellicht niet voluit maar ook hij deed het naar behoren.

Aangezien Venlo ons geholpen had en met 1-0 wist te winnen van Deventer was De Mijnstreek 1ste geworden in de poule. Een unicum aangezien dit in het verleden op het NK Veldvoetbal nog nooit was voorgekomen.

Om te bepalen wie tegen ons zou spelen in de halve finale mochten SVA en Venlo het speelveld betreden. Hieruit kwam Venlo als winnaar uit de bus na het nemen van de welbekende loterij: de strafschoppen.

Aangezien De Mijnstreek – Venlo in de poule al eindigde in 2-0 was de belangrijkste taak voor ons om niet te makkelijk te gaan denken. Dat is immers de grootste valkuil: gemakzucht. Venlo had geleerd van de wedstrijd in de poulefase en wist ons spel onschadelijk te maken. Tijdens deze gehele wedstrijd waren er niet echt kansen te noteren voor beide ploegen waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen om te bepalen wie het mocht opnemen tegen Den Haag in de finale van het NK.

Venlo mocht beginnen met het nemen van de strafschoppen en de eerste was meteen raak: 1-0. Vervolgens mocht Max H het gaan doen voor De Mijnstreek, 1-1! De stand was weer gelijk.
De hierop volgende strafschop van Venlo werd overgeschoten, voordeel was er voor De Mijnstreek. Echter de strafschop van De Mijnstreek werd kundig gepakt door de doelman van Venlo: de stand bleef nog altijd 1-1.
De hierop volgende strafschop voor Venlo werd raak geschoten: 2-1. Vervolgens was het de beurt weer aan Yannick. En net zoals in de eerste wedstrijd schoot hij nu weer raak tegen Venlo: hoog in de dak van het doel. Stand 2-2. De spanning was nog steeds aanwezig.

Echter de volgende beurt van Venlo werd gestopt door Tommie. Nog altijd 2-2. Oscar nam het heft in handen en schoot De Mijnstreek voor het eerst op voorsprong: 2-3! Hierop reageerde Venlo met een strafschop die genomen werd door de doelman: keurig in de hoek: 3-3.
Vervolgens kon De Mijnstreek het afmaken. Gaat de bal erin dan was De Mijnstreek finalist. Echter werd deze ook overgeschoten waarin we strafschoppen gingen nemen om en om. Venlo mocht als eerste aanleggen en deze werd gepakt door Tommie.

Luc mocht de allesbeslissende penalty gaan nemen. Mocht hij raak schieten dan zou De Mijnstreek voor het eerst in zijn geschiedenis naar de finale gaan van het NK veldvoetbal. Zo koel leek hij misschien wel niet maar Luc schoot de bal beheerst in de hoek: 3-4! De Mijnstreek is finalist!

 

Dan de finale: De Mijnstreek – Den Haag. De wedstrijd was nog niet begonnen of het stond al 0-1 voor Den Haag. Via een ongelukkige klutsbal kwam de bal voor de voeten van de aanvaller die praktisch al op de doellijn stond. Hij kon deze dan ook eenvoudig binnen tikken. Niet heel veel later kwam de beste speler van het toernooi 1 op 1 met Tommie: 0-2. De Mijnstreek gaf echter niet op en kreeg nog enkele goede kansen. 1 van deze kansen werd echter met een geweldige redding van de doelman van Den Haag onschadelijk gemaakt. Niet veel later floot de scheidsrechter af en was de verdiende titel er ook voor Den Haag. Vanuit deze kant nogmaals van harte gefeliciteerd!

Dan terug naar De Mijnstreek. Onze “kleine” vereniging. Er heerste geen teleurstelling na het laatste fluitsignaal maar er was een trots gevoel. Een historische 2de plek op het NK! Nog nooit was onze vereniging zo ver en zo hoog geëindigd. Wie had dat vooraf gedacht. Er werd goed en duidelijk gecommuniceerd, er zat plezier in het spel en er werd met vlagen goed gevoetbald. Er stond een team! Een team dat ook in staat was om voor elkaar te vechten. Een groot compliment vanaf deze kant voor een ieder. Ook aan onze trainer Marvin en zijn assistent Tom! Een goed debuut voor beide.

Al met al een geslaagde dag welke nog werd afgesloten door enkele spelers met een hapje en een drankje.

Wellicht tot volgend jaar op het NK veldvoetbal voor scheidsrechters in Amsterdam bij de plaatselijke SVA.

Foto’s Scheidsrechtersvereniging De Mijnstreek