Sporthal Rolduc per 4 juli eerste doorstroomlocatie Oekraïense vluchtelingen

In Kerkrade is Sporthal Rolduc aan de Rolduckerstraat in april aangewezen als doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Zuid-Limburg. Sporthal Rolduc wordt per 4 juli in gebruik genomen als eerste doorstroomlocatie. 

Oekraïense vluchtelingen zonder verblijfadres worden hier tijdelijk opgevangen voordat zij naar meer structurele huisvesting worden doorgeplaatst.

Sporthal Rolduc tot 1 oktober eerste doorstroomlocatie. Vanaf 4 juli wordt Sporthal Rolduc beschikbaar gesteld als eerste doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Er worden plekken ingericht voor zo’n 200 vluchtelingen die er één of enkele nachten doorbrengen in afwachting van een plek voor langere tijd. Omwonenden en gebruikers van Sporthal Rolduc zijn persoonlijk op de hoogte gesteld van de inrichting van de doorstroomlocatie. Sporthal Rolduc blijft in gebruik als doorstroomlocatie tot 1 oktober 2022.
Opvang vluchtelingen in Kerkrade. Wethouder John Roland over de sporthal als doorstroomlocatie: “De oorlog in Oekraïne duurt helaas voort, en dat betekent dat er mensen blijven vluchten op zoek naar een veilig onderkomen. Dat gaat ons aan het hart. Naast de structurele huisvesting van vluchtelingen in Kerkrade nemen we nu ook onze verantwoordelijkheid in de noodopvang. Dat vraagt veel van onze organisatie, maar we doen dit uit overtuiging vanuit onze maatschappelijke en menselijke plicht.”

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie