Hoofdmenu

Handbal scheidsrechter stopt na 58 jaar

JO NUSSER BERGT NA 58 JAAR EN BIJNA 1400 DUELS DE SCHEIDSRECHTERSLUIT OP

Op 14 november hoopt handbalscheidsrechter Jo Nüsser de gezegende leeftijd van 78 jaar te bereiken. Tot voor kort was hij, vader van handballer en huidig BFC-trainer Harold, echtgenoot van oud-DVO-speelster Rosemarie Pörteners en opa van Larissa en Chiara nog op de Limburgse velden actief als solo-scheidsrechter. Op 14 mei blies hij zijn laatste deuntje als arbiter. Met het kampioensduel in de hoofdklasse dames tussen LimMid en Noav kwam er een definitief einde aan een meer dan imposante loopbaan. Fysiek ongemak heeft hij jarenlang op de tweede plaats gezet, nu is de koek op. Heel wat anders dan de vele jaren voor de eeuwwisseling toen hij als internationaal scheidsrechter naar alle uithoeken van de wereld vloog om topwedstrijden tot een goed einde te brengen.

Nüsser kreeg het handbalmicrobe te pakken toen hij ergens in de jaren zestig bij Sittardia – als linkspoot – een aardig balletje kon gooien. Hij lag steeds overhoop met oneerlijke arbitrage, waarop hij na fel aandringen besloot zelf de scheidsrechtersfluit te gaan hanteren. Op 29 november 1963 behaalde hij zijn scheidsrechtersdiploma.

Lees het verhaal op:
Foto Handbal startpunt Rob Creemers