Hoofdmenu

Mark Kerpentier bezorgt Theo Peters Heerlerheide onvergetelijke Veteranen dag

 

Intro: veteranen dag is een eerbetoon aan ruim 100.000 veteranen die zich – van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missies van nu – hebben ingezet in dienst van de vrede.

Onlangs waren Koning Willem-Alexander en Minister-president Rutte in Den Haag bij genoemde Nederlandse Veteranen dag die gestart werd met een ceremonie in de Koninklijke Schouwburg. Veteranen vertelde bijzondere persoonlijke verhalen, in combinatie met muziek en filmbeelden. Bij de Vaandelceremonie op het ponton op de Hofvijver hielden de Koning en minister Ollongren van Defensie een toespraak. Koning Willem-Alexander reikte vervolgens achttien vaandelopschriften uit aan eenheden van de Krijgsmacht die zich tijdens de strijd in Afghanistan hebben onderscheiden.

In de middag nam Koning Willem-Alexander het defilé af op de Kneuterdijk waaraan ruim honderd detachementen deelnamen. Vooraan in het defilé liepen de achttien detachementen die van de Koning een vaandelopschrift hebben gekregen, gevolgd door detachementen met veteranen en actief-dienende militairen van alle krijgsmachtdelen. Maar voor een persoon uit Heerlerheide was er toch een bijzonderheid te melden. Dankzij Mark Kerpentier, bekend van o.m. diverse geslaagde organisaties, c.q initiatieven, in Stadsdeel Heerlerheide, werd het voor Heerlerheidenaar Theo Peters (93) een onvergetelijke dag in Den Haag. Theo Peters is namelijk ook een oud-veteraan en zou het uiteraard fijn vinden dat hij dit zou kunnen meemaken. Mark Kerpentier zette dan ook alles in het werk om dit mogelijk te maken en, tot groot plezier van Theo Peters lukte dit dan ook. Hieronder van Mark een kort verslag van de fantastische dag beleving van Theo Peters-C.S.

Mark: “Het eerste waar ik vanmorgen mee begonnen ben is een serie foto’s van deze 93 jarige veteraan en kanjer uit te zoeken en te laten zien. Wat heeft hij toch een prachtige dag gehad. Altijd in voor grapjes, altijd lachend, ijdel een geweldig genietend iemand. Ik heb dus ook genoten. Hij voelde zich de koning zo mooi om te zien. Ik moest vlug zijn, hem eerst verzorgd en een mooie jeep geregeld. Om 13:15 moest ik op de tribune zijn. Natuurlijk heb ik daar niet gezeten. Fijn ook dat ze mijn gang lieten gaan…volgens mij zagen ze dat wel in. Na het defilé kregen we eten aangeboden en hebben we lekker samen gebikt en een biertje gedronken en geproost op onze mooie dag. Toen we vertrokken, hoe charmant hij dan ook is, keek hij natuurlijk ook glunderend naar vrouwelijk schoon haha.. Het was een PRACHTIGE dag met een mooi droog weertje. Geweldig toch. Hopelijk kan ik er volgend jaar weer bij zijn, want ik wil hem zoveel mogelijk laten genieten.

Mijnheer Peters bedankt. ik heb er van genoten”.

Foto’s: Mark Kerpentier