Simpelveld investeert in toerisme en leefbaarheid

Simpelveld is een dynamische gemeente met duidelijke ambities in de snelst groeiende toeristische regio van Nederland. Toeristisch gezien heeft de gemeente veel te bieden. We hebben niet het beste van twee werelden maar zelfs van drie werelden:

  • Parkstad (in 2016 verkozen tot beste toeristische bestemming ter wereld)
  • het heuvelland
  • keizerstad Aken

Wáár vind je op zo’n korte afstand zoveel afwisseling? Of je nou van wandelen en fietsen houdt, spanning zoekt of een middag wilt shoppen. Het kan hier allemaal. Met het landelijke Simpelveld als uitvalsbasis.

Parkstad: beste toeristische bestemming

In een straal van 10 km rondom Simpelveld is veel te doen. In Parkstad ligt een keur aan attracties: dierentuin Gaia Zoo, familiepretpark Mondo Verde, Discovery center Continium, Indoor skipark Snowworld, Europa’s grootste Outdoor (klim)park en Meubelboulevard Heerlen. In de omliggende Euregio is nog een wereld te winnen omdat Parkstad als toeristische bestemming nog weinig bekendheid geniet. Vandaar ook dat stadsregio Parkstad-Limburg, de Provincie en VVV Zuid-Limburg zich inspannen om onder meer Duitse toeristen/bezoekers naar Limburg te halen.

Simpelveld, daar begint het buitenland

Simpelveld ligt in een dal met steile hellingen en heuvelplateaus met weidse uitzichten. Een uniek stukje Nederland. Zo dichtbij en toch waan je je ver van huis. Maar het buitenland begint ook letterlijk in Simpelveld. Aan de andere kant van de grens bij Bocholtz ligt de prachtige keizerstad Aken, de stad van Karel de Grote. Een stad vol historie en cultuur met als toppers de imponerende Dom en het gotische stadhuis. Het grensgebied is extra aantrekkelijk voor toeristen en biedt twee landen in één vakantie.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie