,,Met de beste speelsters win je een wedstrijd, met het beste team de competitie.” Het zijn woorden die Cigalle Verhoeve, speelster van WDZ ons meegeeft als lesstof die zij en haar ploeggenoten aan het begin van afgelopen seizoen van hun trainer Andre Hall op hun harde schijf hebben opgeslagen. Gevolg: WDZ werd onlangs op de laatste speeldag kampioen. RKHBS werd met maar liefst 8-2 verslagen en een spetterend feest kon beginnen. Waarschijnlijk genieten ze in Bocholtzerheide ook nu nog een beetje na.

 

Het begin

Foto Maurice Verhoeve

Laten we eerste even terug gaan naar het begin. Cigalle vertelt ons dat zij op 11-jarige leeftijd begon met voetbal in clubverband, ook toen al bij WDZ, in het meisjesteam. Even daarvoor nam zij deel aan een schoolvoetbaltoernooi. Dat beviel, reden om zich te aan melden bij een club, in haar geval dus WDZ. Over het vervolg zegt zij: ,,In de jeugd heb ik de diverse meisjesteams van WDZ doorlopen en daarna ben ik doorgestroomd naar het dameselftal. Trainers met wie ik bij de meisjes heb samengewerkt zijn Rob Meys en Jos Lindner, Ilona Kempener en Lianne Bonten. Bij de dames kreeg ik te maken met Wiel Haagen, Niels Franzen, Marc Magermans met Ad Peeters en Maurice Verhoeve,  Ook Peter Smeets en Michel Nicolaye kwamen voorbij. Nu, op het laatst is Andre Hall natuurlijk onze trainer.”

 

Cigalle Verhoeve, die zich zelf omschrijft als een rustig, positief ingesteld persoon, die graag in teamverband actief is, woont samen met Danny Stommen, in Bocholtz. Samen hebben zij 2 kinderen, Liv en Sem, nog maar 4 en 2 jaar oud. Cigalle werkt als pedagogisch medewerkster bij de kinderopvang in Duitsland en is graag bezig met haar gezin.

Foto Maurice Verhoeve

Mooiste

Als we haar vragen naar haar sportieve hoogtepunten, komt zij op de proppen met een tweetal kampioenschappen bij de meisjes en (citaat) ,,natuurlijk het kampioenschap met de WDZ Vrouwluu’. Over dat laatste wapenfeit willen we wat meer weten en vragen naar haar ervaringen daaromtrent, uiteraard niet zonder haar met het sportieve succes te hebben gefeliciteerd. Een nagenietende Cigalle vertelt: ,,Dankjewel, Het was een mooie dag die al voor de wedstrijd begon met een eerste verrassing, een line-up met de meisjes van jeugdteams en eigen kinderen. Supporters waren uitgedost in speciaal ontworpen t-shirts (‘sjtolz op os vrouwluuj’). Meerdere spandoeken werden opgehangen. Prima sfeer tijdens de wedstrijd. Na afloop van het duel, dat we met 8-2 wonnen,  hadden de ouders van speelsters fakkels waarmee ze het veld op kwamen en namens het bestuur werd er voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal bij WDZ een kampioensschaal uitgereikt. Ook de shirtsponsor ‘sjabbie sjiek’ kwam nog met een mooie geste voor alle kampioenen. Daarna kon het echte feest losbarsten onder leiding van DJ Koll en het bleef nog lang onrustig op de Bocholtzerheide.”

 

 

Echte dieptepunten zegt onze gesprekspartner niet te hebben gekend, ook geen zware blessures. Is natuurlijk ook niet iedereen gegeven. Cigalle was laatstelijk actief als rechtshalf, maar ook in verdediging en aanval heeft zij geacteerd.

Trainers

We hebben al aangegeven welke trainers in het voetballeven van Cigalle Verhoeve zoal de revue zijn gepasseerd. Als we vragen om een terugblik inzake hun kwaliteiten, reageert zij als volgt: ,,Zoals gezegd was daar Niels Franzen, Met hem werd altijd goed aan de conditie gewerkt, met zijn beroemde kerstboomoefening. Onder Marc Mageremans werd aan het zelfvertrouwen van de speelsters gewerkt, terwijl Peter Smeets en Michel Nicolaije hun vizier vooral op de teamspirit richtten. Nu, bij Andre Hall ligt de focus vooral op techniek.”

 

Clubtrouw en toppers

Cigalle Verhoeve is een kind van de club WDZ. Vader en moeder alsook haar zus gingen haar voor en ook vriendinnen voetballen er. Reden om te vertrekken is er voor de nu 31-jarige nooit geweest. Komend seizoen gaat zij aan de slag als leidster van de bambini. Dan kan zij proberen haar eigen kwaliteiten over te brengen. Zij ziet zich zelf als rustig in het veld, iemand die voor de winst wil gaan en daar ook alles voor wil doen. We vragen naar namen van de beste speelsters waarmee zij actief is geweest. Zij komt in eerste instantie met de gememoreerd les van Andre Hall, als zij zegt: ,,Zoals Andre aan het begin van het seizoen zei: met de beste speelster win je de wedstrijd, met het beste team win je de competitie, en dat is waar de WDZvrouwluuj voor staan, teamspirit dus.” Dan vervolgt zij  met: ,,Maar als ik dan toch een speelster moet noemen, dan wil ik Esmee Muijers er uitlichten, Technisch sterk en genoeg scorend vermogen!”

Verwachtingen

Komend seizoen komen de vrouwen van WDZ uit in de vierde klasse. Logisch gevolg van het behaalde kampioenschap natuurlijk. We vragen naar de verwachtingen in het seizoen dat gaat volgen op een welverdiende vakantie. Cigalle: ,,Ik ben benieuwd naar hoe we ons kunnen meten met teams van het toch wat hogere niveau. Wij krijgen er een paar versterkingen bij en daarmee hopen we ons in ieder geval te kunnen handhaven in de vierde klasse, of misschien zelfs een plekje in de middenmoot te veroveren. Verder hoop ik -dat is verreweg het meest belangrijke in de sport- dat iedereen met plezier op het veld blijft staan dat we er samen voor blijven gaan. Teamspirit is belangrijk en uiteraard mag de derde helft niet ontbreken.”

 

Foto’s Maurice Verhoeve en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie