Atletiekclub Achilles-Top huldigde jubilarissen

Nadat in twee jaar tijd vanwege de coronamaatregelen het jaarlijks Nieuwjaarsontbijt telkens niet door kon gaan, maakte atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade zondag 3 juli een inhaalslag met een zomerontbijt. Het werd een gezellig weerzien van de Achilles-Top familie in het Catharinahoes met de huldiging van een groot aantal jubilarissen van de afgelopen twee jaren. Ook de atleten die in 2020 en 2021 tijdens nationale kampioenschappen in de prijzen waren gevallen, werden eveneens in het zonnetje gezet.

Toine Ruiters sprak namens het jubileumcomitรฉ tot de aanwezigen en deelde onder andere mede dat het comitรฉ zich hard zal maken om de aanschaf van een nieuwe elektronische tijdmeting te realiseren. Namens de gemeente Kerkrade was burgemeester Petra Dassen aanwezig. De bijeenkomst werd enigszins overschaduwd door het overlijden van gouden jubilaris Baer Smit op vrijdag 1 juli. Zijn dochters Ilse en Rosa waren aanwezig om de felicitaties in ontvangst te nemen. Dionne van Hoof ging in een toespraak in over de manier hoe zij het trainen onder Baer Smit had ervaren.

De jubilarissen die door voorzitter Arno Deckers in het zonnetje werden gezet waren:

60 jaar lid Tiny Kessels-Pluymen, Lรฉon Jeurissen en postuum Herman Theunissen aan echtgenote Roos; 50 jaar lid Karel Arnolds die tevens benoemd werd tot Lid van Verdienste, Jo Hanssen, Jo van Hoof, Arno Last en Hans Merx; 40 jaar lid Adry Weijenberg en Ellen Lemmens-Lambrichts; 25 jaar lid Lars Curfs, Harry Handels en Wim Smit. Tijdens de huldiging ontbraken wegens vakantie of ziekte Richard Vulkers (25 jaar), John Stoffelen (50 jaar), Marcel de Veen (50 jaar) en overleden Baer Smit (50 jaar). Ook werd aandacht besteed aan atleten die bij nationale kampioenschappen in de afgelopen twee jaar een podiumplaats hadden veroverd. Bert Vanwersch was niet aanwezig maar werd in 2021 vijf keer nationaal kampioen bij de mannen M55: 10 km weg, 5000 en 10.000 meter baan, marathon en cross. Hans Smeets en Carel Claassen waren eveneens niet aanwezig. Zij vertoeven momenteel in het Finse Tampere voor deelname aan het WK masters. Hans werd in 2020 indoorkampioen mannen M70 op de 400 en 800 meter. Carel Claassen won in 2020 bij de mannen M55 indoor de 400 meter en in 2021 goud op de 400 meter en zilver op de 800 meter outdoor. Jan Muijrers en Lisa Hilgers waren wel present. Jan won in 2021 bij de mannen M75 zilver op de marathon en brons op de 10 km weg. Lisa won in 2021 brons bij het discuswerpen meisjes tweedejaars.

Groepsfoto van de jubilarissen die aanwezig waren tijdens het zomerontbijt./Atletiekclub Achilles

Geef een reactie