In de brede aanpak van eenzaamheid maakt de gemeente Kerkrade per 6 juli gebruik van de zogeheten Ontmoetingsbus. Deze bus rijdt vooralsnog vier dagdelen per week door buurten en wijken in Kerkrade en nodigt mensen uit om in de bus een kop koffie met elkaar te drinken en het gesprek met elkaar aan.

Ontmoeten, verbinden en gezelligheid staan in de bus centraal. Wethouder Jo Paas (Integraal Ouderenbeleid): “Een geweldig, hartelijk initiatief!Als mensen eenmaal de eerste stap naar de Ontmoetingsbus maken, wordt hopelijk ook de drempel lager de wijkpunten op te zoeken.”

Nieuwe contacten
De Ontmoetingsbus Kerkrade is een project waarin het Leger des Heils, welzijnsorganisatie Impuls en de gemeente Kerkrade samenwerken. Het idee om met een bus door de stad te trekken om mensen met elkaar in contact te brengen is afkomstig van het Leger des Heils. “We kregen hier weet van en waren zeer van het idee gecharmeerd”, zegt Jo Paas. “Een eigen Ontmoetingsbus in Kerkrade biedt kansen voor onze inwoners om nieuwe contacten aan te gaan.”

De wijken in
De Ontmoetingsbus Kerkrade houdt voorlopig halt op vier plekken in de stad op woensdag en donderdag. Na verloop van tijd worden ook andere plekken in de wijken aangedaan. Het eerste weekschema ziet er als volgt uit:
Woensdag 6 juli 2022 van 10.00 – 12.00 uur

  • Eygelshoven, Terbruggen

Woensdag 6 juli 2022 van 13.00 – 15.00 uur

  • Rolduckerveld, Zonstraat

Donderdag 7 juli 2022 van 10.00 – 12.00 uur

  • Spekholzerheide, Parkeerterrein Pastoor Scheurenstraat

Donderdag 7 juli 2022 van 13.00 – 15.00 uur

  • Nulland, Maria Gorettistraat (zijstraat)

Het Leger des Heils zorgt voor de praktische uitvoering. Naast verbindingen tussen mensen zal het Leger des Heils óók verbindingen met activiteiten van het welzijnswerk en Kerkraadse verenigingen kunnen leggen.

Voor iedere generatie
De Ontmoetingsbus Kerkrade is een project van het grootschalige gezondheids- en vitaliteitsproject in Kerkrade, Vie – Leven in beweging. En heeft de ambitie om de gezondheidsachterstand van Kerkrade én Parkstad ten opzichte van de rest van Nederland te verkleinen. Wethouder Jo Schlangen, verantwoordelijk Vie-coördinator: “In de Ontmoetingsbus kunnen inwoners van alle leeftijden op een laagdrempelige manier met andere mensen in contact te komen. Dit is nadrukkelijk een bus voor iedere generatie.”

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie