Beleef Kerkrade Verradersspel wordt gelanceerd

 Beleef Kerkrade lanceert komend weekend het Beleef Kerkrade Verradersspel! Met de zomervakantie in aantocht is dit een leuke manier om Kerkrade op een andere manier te ontdekken. Het spel brengt je langs de leukste plekjes in de omgeving van het iconische kasteel van het populaire tv-programma.

 

Uitbreiding toeristisch aanbod “Sinds de uitzendingen van De Verraders komen regelmatig bezoekers een kijkje nemen bij kasteel Erenstein. We willen hierop aanhaken en gasten verleiden om ook eens andere leuke plekken in de omgeving te bekijken. In het stadsspel wordt de verbinding gelegd met ons mooie stadspark en het centrum. In ons beleid willen we toeristen voortdurend uitdagen om Kerkrade steeds op een andere manier te beleven en dit stadsspel past daar prima bij”, aldus wethouder Tim Weijers (toerisme & stadsmarketing).

Populair concept Stadsspellen zijn niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor personeelsuitjes, familie-uitstapjes en dergelijke. Tijdens het spel loop je een aantrekkelijke route en onderweg krijg je allerlei missies in de vorm van vragen en puzzels. Het Beleef Kerkrade Verradersspel is ontwikkeld door CityGoose, een ervaren speler op deze markt. Sinds 2013 laat dit bedrijf avonturiers kennismaken met de verborgen pareltjes van een stad. CityGoose heeft 19 spellen in 14 steden in Nederland en België ontwikkeld, waaronder de populaire ‘dossier Flikken’ serie. Onder de naam Secret City Trails biedt zij stadswandelingen gebaseerd op raadsels aan in toeristische steden door heel Europa.

Missie Kerkrade Je speelt het “Beleef Kerkrade Verradersspel” met je groepje (maximaal 5 tot 6 personen).

Hiervoor heb je een smartphone nodig. Het spel kost € 19,95 en is vanaf komend weekend te koop via www.beleefkerkrade.nl. Onderweg maak je kennis met alles wat typisch Kerkrade is: van dialect tot blaasmuziek, je komt het allemaal tegen!

Zodra je het spel hebt gedownload, kun je meteen bij kasteel Erenstein beginnen.

Afhankelijk van het aantal tussenstops en het looptempo, ben je zo’n twee uur onderweg. Onder de spelers die het spel in de maanden juli en augustus spelen, wordt een arrangement bij Fletcher kasteel Erenstein verloot; volg hiervoor de Social Media van Beleef Kerkrade.

Foto Beleef Kerkrade.

 

Geef een reactie