Wijkbijeenkomsten over zonne-energie en energiebesparing

Afgelopen weken gingen we de wijken van Landgraaf in om met onze inwoners te praten over zonne-energie en energiebesparing. Hoe denkt men over zonne-energie in Landgraaf? Willen we zonnevelden en waar? En waar niet?

En wat kun je allemaal doen om energie te besparen in deze dure tijden? En ook, waar begin je met je huis te verduurzamen?

De bijeenkomsten in Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms werden drukbezocht. De WoonWijzerWinkel en de Adviesraad Duurzaam Landgraaf hadden een plek op de informatiemarkt om kennis te delen en te praten over energiebesparing en -opwekking. Maar ook onderwerpen zoals het Zonnepark Abdissenbosch, zonneparken of –velden in Landgraaf, samen energie opwekken en hoe betaal je duurzame maatregelen, kwamen aan bod.

Festival Duurzaam Landgraaf. We hebben heel veel mensen gesproken. Alle ideeën, vragen en opmerkingen die we gehoord hebben, gaan we bespreken. Er was ook wat kritiek op de aanpak van de bijeenkomsten. Niet iedereen vond bijvoorbeeld het avondtijdstip geschikt of had een andere aanpak verwacht. Ook daar doen we wat mee. In april volgend jaar organiseren we het Festival Duurzaam Landgraaf. Dat zal plaatsvinden op een zaterdag, zodat ook jonge gezinnen de gelegenheid hebben om te komen. Over dat festival volgt later in het jaar meer informatie.

In een van de kraampjes gaven we ook informatie over onze gemeentelijke lening, het Duurzaam Energie en Klimaatfonds. Maar we kregen ook veel vragen over subsidiemogelijkheden, En de vraag, hoe kan ik nu het beste starten om mijn huis te verduurzamen, werd veel gesteld. Niet alleen kun je daarvoor op de website van de WoonWijzerWinkel een adviesgesprek aanvragen, kijk ook eens op de website van Verbeter Je Huis. En voor een overzicht van de subsidies is Energiesubsidiewijzer een prima website. Al deze informatie staat ook op onze eigen Energie en Klimaatwebpagina.

Foto Gemeente Landgraaf

 

Geef een reactie