Fortuna Sittard speelt in besloten oefenduel gelijk tegen OH Leuven

Fortuna Sittard speelde zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen OH Leuven, een duel die op last van de Belgische tegenstander achter gesloten deuren afwerkt moest worden. Dimitrios Siovas maakte in de krachtmeting nog niet zijn rentree,  nieuwkomer Vasilios Sourlis maakte wel zijn officieuze debuut. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-1 gelijkgespeeld.

De Sittardenaren begonnen fel aan het duel. De aanvallende intenties waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, met binnen de eerste tien minuten kansen voor George Cox en Tijjani Noslin. Na precies tien minuten spelen kwam de grootste kans in de openingsfase. Arianit Ferati nam een doorgeschoten voorzet op de pantoffel, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Ewoud Pletinckx,

Ook na de voortvarende openingsfase bleef Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Noslin zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, terwijl Samy Baghdadi in een kansrijke positie de bal miste. Cox was op zijn beurt opnieuw dichtbij, maar zijn inzet ging net over de lat heen.

Na een half uur voetballen nam de druk van Fortuna Sittard af, waarna OH Leuven meer op de helft van de tegenstander verscheen. Wat de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee naliet, deed de Belgische opponent wel: de trekker overhalen. Raphael Holzhauser zette de gastheren op voorsprong: 1-0. De voorsprong kwam in de resterende minuten niet meer in gevaar.

Na de theepauze ging Fortuna Sittard direct opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook via Paul Gladon. De aanvaller kopte tien minuten na de break een voorzet van dichtbij buiten het bereik van de Leuven-goalie. Na de Sittardse treffer werd het spel van beide kanten behoudender. Fortuna joeg de thuisploeg nog regelmatig af, maar zonder resultaat. OH Leuven kreeg in het restant de betere kansen, echter bleef het scorebord verder ongeroerd.