Roda JC Kerkrade heeft in het eigen Parkstad Limburg Stadion met 5-2 gewonnen van Alemannia Aachen.

Onder het toeziend oog van een mooi gevulde Koempeltribune begon Roda JC aan haar vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het eerste kwartier kwamen beide ploegen niet verder dan enkele dreigende voorzetten. In de vijftiende minuut van de wedstrijd opende Bryan Limbombe de score. Na goed doorzetten kwam de bal bij Xian Emmers die de buitenspeler goed bediende. Vervolgens schoot Limbombe de bal, door de benen van doelman Yannik Bangsow, in het doel. Twee minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was Limbombe de aangever. Dylan Vente schoot in de korte hoek de 2-0 tegen de touwen.

Het eerste gevaar van onze gasten uit Aachen was er via Jannik Mause en Exaucรฉ Andzouana. De eerst genoemde gaf de bal voor, maar Terrence Douglas voorkwam een kans voor Andzouana. In de 24e minuut kwam Alemannia Aachen dan wel terug in de wedstrijd. Mause kopte de bal in de lange hoek binnen.

In de tien minuten die volgde was er van beiden kanten weinig gevaar. In de 37e minuut liet Roda JC zich zien via een poging van afstand. Phil Sieben probeerde het met een bekeken lob, maar deze ging ruim over het doel. In de 39e minuut kwam de thuisclub op 3-1. Na een sterke een-twee tussen Douglas en Limbombe kon de vleugelspeler voorgeven. Oliver Schmitt miste de bal volledig. Hierdoor kwam de bal bij Vente en de spits schoof de bal koelbloedig in het doel. Kort voor rust kwam doelman Rody de Boer goed weg. Hij hield de bal te lang aan de voet en verloor deze aan Mause. Gelukkig kreeg de spits de bal niet in het doel.

Meteen na de rust deed Alemannia Aachen weer iets terug. Invaller Jannis Held schoot de bal langs De Boer en bracht de stand daarmee op 3-2. Na een klein kwartier in de tweede helft wisselde Jurgen Streppel 8 keer. Alleen doelman De Boer, testspeler Oliver Schmitt en Xander Lambrix mochten blijven staan. De eerste invaller die van zich deed spreken was Sami Ouaissa. De middenvelder passeerde twee tegenstanders en schoot op doel. Helaas ging zijn poging hoog over het doel. In de 69e minuut wist Roda JC haar voorsprong weer te verdubbelen. Een afgemeten voorzet van testspeler DJ Buffonge werd knap, tegendraads, binnen gekopt door Leroy Been.

Met iets meer dan tien minuten nog te spelen. Kreeg Schmitt een prima kans om te scoren. Helaas ging de poging van de Duitser over het doel. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok wist Roda JC nog een vijfde doelpunt te maken. Na een fraaie aanval kwam Jamie Yayi Mpie alleen voor doelman van Alemannia uit. Beheerst schoot de spits de bal in de lange hoek raak. Hierna werd er niet meer gescoord waardoor Roda JC haar vierde oefenwedstrijd winnend wist af te sluiten.

Ballenjongen van Rood Groen LVC’01 en Roda JC

Communicatie Roda JC en Foto’sยฎParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie